Valilik açıklaması provokasyonu önledi

Kayseri’de Cumhurbaşkanının çağrısı üzerine 19 Mayıs Salı günü saat 19.19’da Kocasinan ilçesi Fevziçakmak Mahallesi Fuzuli balkonlarına çıkan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla  İstiklal marşımızı okumaya başladıkları sırada bir apartmanın balkonunda yabancı bir ülkeye ait bayrağın asılı olduğunu gördüler.

Duyarlı vatandaşlar "19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında bizler balkonlarımızda Türk bayrağı sallandırıp, milli marşımızı okurken bu neyin nesi ?" diye polise başvurdular. Polisin yaptığı soruşturmada apartman dairesinde kalan İranlı bir mültecinin banyo sonrası İngiliz bayrağına çok benzeyen  ve aynı renkleri taşıyan plaj havlusunu kuruması için astıkları, anlaşıldı.

Vatandaşların tahrik olması üzerine balkondan asılı  plaj havlusu ,dairede kalan 2 kişi tarafından indirildi. Bilinçsizce yapıldığı sanılan  krizde mahalle sakinleri galeyana gelmeden, olası bir provakasyona neden olmadan Valilik açıklaması ve Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nün zamanında konuya hakim olmasıyla önlenmiş oldu.

Bazı ulusal medya kuruluşlarının konuyu saptıran ve Kayseri’ye yönelik eleştirileri ise vatandaşların tepkisine yol açtı

Diğer Haberler