SP'li Aktaş: "Bir simit satıcısına 7 bin TL ceza mı yazılır, böyle yönetim mi olur?"

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş yaptığı yazılı açıklamada, simit satıcılarının önerilerinin ve taleplerinin dikkate alınmadığını iddia etti.

Aktaş açıklamasında, "Birkaç gün önce simit satıcısı kardeşlerimiz dernek başkanları Behçet Kılıç Bey ile beraber toplatılan tezgahları ve yıllardır zabıtalarla yaşadıkları sorunlarla alakalı görüşmek için Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile görüşmek için belediyeye gittiler. Ancak dertlerini anlatmaları ve durumlarına bir çözüm bulmaları maalesef mümkün olmadı. Uzun zamandır Simitçiler Dernek Başkanı Behçet Bey bu sorunu çözmek için uğraşıyor. Simitçilerin belli noktalarda,hijyenik bir şekilde, görseli de gayet güzel olan bir arabada sarı kırmızı renklerde bir satış standı ile satıcının giyeceği güzel bir kıyafetle satış yapacağı bir çalışma yapmış.  Belediye başkanlarının yapması gerekeni sayın başkan yapmış. Görsel anlamda şehrimize bir renk katacacak,aynı zamanda turizmede katkı sağlayacak bir çalışma olmuş. Ama maalesef sayın başkanı dinleyen de dikkate alan da yok. Encümende alınan karar ile simit satıcısı kardeşlerimize de tebligat yapılmadan bir gece ansızın simit tezgahları toplanmış ve götürülmüş. Bu kardeşlerimiz yıllardır bu işi yapıyorlar ve ailelerini böyle geçindiriyorlar. Ayrıca 81 vilayetin tamamında ilçelerde dahil olmak üzeri her yerde simit satıcısı vardır ve şehrin belli noktalarında satış yaparlar. Hatta bir çok vilayette bu iş simitçiler dernek başkanımızın yaptığı formata benzer gayet güzel bir şekilde yapılır. Ama Kayseri'de bu işler konuşarak değil de zor ile zabıta marifeti ile yapılıyor maalesef. Bir simit satıcısına 7 bin TL ceza mı yazılır? Simit satıcısı ile mahkemelik mi olunur? Bu nasıl bir belediye yönetimidir anlamak mümkün değil. Ama bunların hepsi olmuş maalesef." ifadelerini kullandı.

"Şehirde ruh bırakmadınız" diyen Başkan Aktaş, "Turizmin yoğun olduğu bölgelerde bu işler çok güzel stantlarla ve belli noktalarda kirada alarak belirlenen noktalar sıralı dönerli olacak şekilde ve kontrollü olarak gayet güzel yapılıyor. Şehre hem ruh katıyor, hem hareket getiriyor hem de renk veriyor. Bu işi kendine meslek edinmiş kardeşlerimiz de bu şekilde evlerine ekmek götürme imkânı buluyor. Ülkemizin her yerinde gayet güzel yürütülen bu işler şehrimizde neden bu kadar sorun oluyor ve neden çözülemiyor bunu anlamak asla mümkün değil. Büyükşehir belediye başkanımız sayın Memduh Büyükkılıç Bey'e sesleniyorum; lütfen Simitçiler Dernek Başkanı sayın Behçet Kılıç Bey'i çağırınız,konuşunuz ve bu kardeşlerimizin sorunlarını çözünüz." dedi 

Diğer Haberler