JANDARMA KAYSERİ’DE1 YILDA 82 TERÖRİST YAKALADI

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı 2019 yılı faaliyetleri kapsamındaki  çalışmalarını medya ile paylaştı.

Terör ile mücadele kapsamında; jandarma timlerince “PKK/KCK”, “DHKP-C”, “TKPML”, “MKP”, “EL KAİDE”, “DEAŞ” ve “FETÖ/PDY” Terör Örgütleri suçlarından (63) olayda (82) şüpheli hakkında işlem yapılırken (17)’si tutuklandı. (9)’u adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. İl Jandarma tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

 a. (3)’ü kasten öldürme, (12)’si kasten yaralama olayı olmak üzere toplam (15) olayda yakalanan (22) şüpheliden (7)’si tutuklanmış (15)’i ise adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır.

 

            b. (163)’ü evden, (73)’ü işyeri-kurum, (56)’sı bağ, bahçe ve tarladan, (53)’ü kablo, (27)’si otodan hırsızlık, (43)’ü güveni kötüye kullanma, (50)’si dolandırıcılık olayı olmak üzere toplam (465) olayda yakalanan (647) şüpheliden (93)’ü tutuklanmış (66)’sı ise adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır.

 

            c. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında; “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti” ile “Kullanmak için Uyuşturucu Madde Satın Almak/Bulundurmak/Kullanmak” suçlarından (125) olayda (233) şüpheli hakkında işlem yapılmış (33)’ü tutuklanırken, (200)’ü ise adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır.

 

            ç. İcra edilen operasyonlarda; (6.538) gram bonzai, (52.242) adet sentetik hap, (28.122) kök kenevir, (37.238) gram kubar esrar, (1.844) gram toz esrar, (1.443) adet extacy,(1.451) gram metamfetamin,  (542) adet sikke, (13) adet detektör, (115) tabanca, (136) adet tüfek, (2.040) adet tabanca mühimmatı, (997) adet tüfek mühimmatı, (9.269) paket sigara ele geçirilmiştir.

 

            d. Terör ile mücadele kapsamında; “PKK/KCK”, “DHKP-C”, “TKPML”, “MKP”, “EL KAİDE”, “DEAŞ” ve “FETÖ/PDY” Terör Örgütleri suçlarından (63) olayda (82) şüpheli hakkında işlem yapılmış (17)’si tutuklanmış (9)’u adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır.

 

            e. Dönem içerisinde ailesi ve yakınları tarafından kayıp şahıs müracaatında bulunulan (62) şahsın tamamı bulunmuştur.

 

            f. Çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan (1.961) şahıs yakalanmıştır.

 

            g. Koruma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen aile hukukundan doğan bakım, eğitim veya destek olma yükümlülüğünü yerine getirmeyen (77) aile hakkında “Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhmalinden” işlem yapılmıştır.

 

Okullarda eğitimin güvenli ve huzur içinde sağlanması ve meydana gelebilecek olumsuzlukların önceden tespit edilip müdahale edilmesi amacıyla sorumluluk bölgemizde bulunan (270) okul ile irtibatı sağlayan Güvenli Eğitim Koordinasyon görevlileri tespit edilmiştir.Okula gönderilmediği veya okula devamı sağlanmadığı tespit edilen çocukların aileleri ile ilgili gerekli yasal işlemler yapılmakta ve gerek görüldüğü durumlarda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden sosyal inceleme talep edilmiştir.

 

Sorumluluk bölgemizde eğitim ve öğretim faaliyeti icra eden okullarda öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik olarak; Çocuklara yönelik suçlar, Güvenli İnternet Kullanımı, Madde Bağımlılığı, Medya Okuryazarlığı vb. konularda (155) bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri icra edilmiştir.

 

 

4.)        Vatandaşlarımızın mevcut huzur ve güven ortamının sağlanması maksadıyla okul önleri ve çevreleri, park, bahçe, metruk binalar, alkol ve tütün satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddia bayileri, kahvehaneler, internet ve oyun salonları sürekli olarak denetlenmektedir. 

 

5.)        Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen emniyet ve asayişin temini maksadıyla yapılan (22),  çocuk vegençlerin korunmasına yönelik olarak okul ve çevrelerinde icra edilen (6) uygulama olayı olmak üzere toplam (28) Türkiye Huzur Güven Uygulamalarında; (76.806) şahıs sorgulanmış (157) aranan şahıs yakalandı. (3750) adet uyuşturucu hap, (41) gr. metamfetamin, (3) adet tabanca, (5) adet av tüfeği ele geçirilmiş (23.654) okul servis aracı ile sivil araç denetlenmiş (391) umuma açık işyeri kontrol edilmiş (528) araca cezai işlem uygulanmış olup, (175) araç trafikten men edilerek (244.785) TL İdari para cezası uygulanmıştır.

 

            Kayseri İl Jandarma Komutanlığınca, bölgemizin huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik olarak yürütülmekte olanfaaliyetler ile birlikte tüm imkânlar kullanılarak her şartta ve zamanda vatandaşlarımızın yanında olmayadaha güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam ettirilecektir.

Diğer Haberler