Eski Erciyesspor Başkanı Ziya Eren: "Kayserispor başkanlığı için 3 kez teklif aldım"

Kayseri Erciyesspor'un eski başkanı Ziya Eren Radyospor'a katılarak Salim Manav'ın sorularını yanıtladı.

Kayserispor'dan 3 kez başkanlık teklifi aldığını açıklayan Eren, 2016'da Oğulcan Çağlayan'ın Kayseri Erciyesspor'dan Çaykur Rizespor'a transferindeki 1 milyon 200 bin Euro'nun hâlâ ödenmediğini söyledi.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Ziya Eren, "6 yıl önce yoğun bir araştırma sürecinin ardından Crawley Town takımını satın aldık. İlk 10 senede hedefimizi Championship olarak belirledik. Bir anda her şeyi yapmak mümkün olmuyor. Yoğun bir araştırma sürecinin ardından iyi bir yapılanmaya gittik. Şu anda kulübümüzde 113 kişi çalışıyor. Türkiye'de uzun yıllar kulüp yöneticiliği yaptım. Türkiye'de her hocayı gönderirken tazminat ödedim fakat futbol yöneticiliğimde ilk kez Crawley Town'da Harry Kewell'in satışından ücret kazandım. Olaylar yurt dışında çok çok farklı. Leeds United maçını konuşacak olursam bizim için ayrı bir gurur kaynağı, Türk olarak İngiltere'de bunu başarmak benim için parayla satın alınamayacak bir başarı." dedi.

"Türkiye'de yapılmayacak tek iş..."

'Türkiye'de bir kulübe yatırım yapacak mısınız?' sorusuna Eren, "Kesinlikle büyük konuşmak istemiyorum. Fakat şu anda Türkiye'de yapılmayacak tek iş kulüp başkanlığı diyebilirim. Ne zamanki kulüpler dernek statüsünden şirket statüsüne geçerse bu konu düşünülebilir. Şirketleşen takımların başarılı olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz. Türkiye'de akşamdan sabaha kulüp başkanı olabiliyorsunuz. İstediğiniz zaman da kulüp başkanlığını bırakabiliyorsunuz. Türkiye'de dernek statüsünde yönetilen kulüplerin maliyeti 2 katı, yurt dışında tüm kulüpler şirket. Türkiye'de batan kulüp yok. Türkiye'de spor yasası çıkmadığı müddetçe bu iş yapılamaz! Bu yasa da çıkmaz. Türkiye'de bir iş yapılırken kulüplerin adı kullanılıyor. Türkiye'de şirketleşen bir takım almak istiyorum. Kayserispor'dan 3 kez başkanlık için teklif aldım. Asla düşünmedim. O kadar büyük bir borç var. Ben bu borcun sebeplerini gözlemleyemedim. Ben 'ün' peşinde değilim. Benim şöhrete ihtiyacım yok ki" cevabını verdi.

Diğer Haberler