Kayseri Üniversitesi'ne Sağlık Bilimleri Fakültesi kuruldu

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Cumhurbaşkanı Kararı ile Kayseri Üniversitesi'ne Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulduğu duyurdu.

Karamustafa, yazılı açıklamasında, nitelikli insan gücü yetiştirerek toplumsal fayda oluşturma misyonu ile hareket eden Kayseri Üniversitesi'nin eğitim öğretim yelpazesini genişlettiğini belirtti.

 Kuruluşu henüz yeni olmasına rağmen üniversitelerinin, atılan doğru adım ve planlamalarla büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini vurgulayan Karamustafa, şunları kaydetti:

"İlk kuruluşunda daha çok meslek yüksekokulu ağırlıklı olan Kayseri Üniversitesi, planladığımız ve hedeflediğimiz fakülte ve bölümlerle genişlemeye ve büyümeye devam etmektedir. Kayseri'nin ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda birim ve bölümleri ile üniversitemiz toplumsal fayda oluşturmaya, sunmaya devam etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri ile Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin kuruluşunda emeği geçen başta Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç'a, Yükseköğretim Kurulu üyelerine ve emeği geçen diğer herkese teşekkür ederim. Sağlık Bilimleri Fakültemiz, üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun."

Böylelikle 18 Mayıs 2018 tarihli Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla kurulan Kayseri Üniversitesi'nin fakülte sayısı beşe çıkmış oldu.

Diğer Haberler