“Erdoğan ve AKP iktidarı tarihsel ömrünü çoktan doldurmuştur”

İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’te ‘İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ üzerine söz alarak, söz konusu kanun teklifinin günü kurtarmaya yönelik bazı düzenlemeler içerdiğini ve uzun vadede AKP iktidarının oluşturduğu tahribatları gidermeye yetmeyeceğine dikkat çekti.

Ataş, “AKP iktidara gelirken ileri demokrasi, hukuk, özgürlükler, insan hakları gibi kavramları kullanmıştır. Bugün gelinen noktada ise iktidar, antidemokratik uygulamalarıyla hukuku siyasallaştırıp, iktidarın sopası hâline getirmiştir. İnsan haklarını hiçe saymış, özgürlükleri kısıtlamış, AKP kuruluş değerlerini hiçe saymış, iktidara gelirken kullandığı bütün argümanları inkâr noktasına gelmiştir. Yolsuzlukla, yasaklarla, yoksullukla mücadele diyerek gelen iktidar şu anda bu 3Y’nin sahibi olmuştur.” dedi.

"AKP DÖNEMİNDE YOKSULLAR DAHA DA YOKSULLAŞTI, ZENGİNLER DAHA DA ZENGİNLEŞTİ"

“Yoksullukla mücadele edeceğini söyleyen AKP döneminde, yoksulluk arttı, Türkiye’de yoksullar daha da yoksullaştı, zenginler daha da zenginleşti” ifadelerini kullanan Milletvekili Ataş, şunları söyledi, “Yolsuzlukla mücadele edeceğini söyleyen AKP döneminde, ülkemiz yolsuzluklarla anılan yandaşların ihalelerle zengin edildiği, yardımların bile vakıf ve dernekler üzerinden belli kişi ve cemaatlere aktarıldığı, ülke topraklarının parsel parsel satıldığı bir ülke hâline gelmiştir. Yolsuzlukla mücadele eden Uluslararası Şeffaflık Örgütü 2019 yılı yolsuzluk algı endeksinde ülkemiz 180 ülke arasından 91’inci sıraya gerilemiştir. Yoksullukla mücadele edeceğini söyleyen AKP döneminde, yoksulluk arttı, Türkiye’de yoksullar daha da yoksullaştı, zenginler daha da zenginleşti. Geçim sıkıntısı yüzünden her gün intihar edenlerin yaşandığı bir ülke hâline geldik. Milyonlarca gencimiz işsiz, vatandaşın mutfağında yangın var, halk yoksulluğun pençesinde kıvranıyor, iktidar sahipleri ise büyük bir şatafat ve lüks içerisinde yaşamaya devam ediyor. İktidar yardım edilmiş yoksullar istiyor, biz ise ortadan kaldırılmış yoksulluk o yüzden de iktidarla anlaşamıyoruz.”

"TÜRKİYE, KUZEY KORE’YE ÇEVRİLMEK İSTENİYOR ÇÜNKÜ AKP ARTIK ÜLKEYİ YÖNETEMİYOR"

“Tek adamın istemediği her şey yasak” diyen Milletvekili Dursun Ataş, “AKP’nin 3’üncü Y’si ise yasaklardı. AKP döneminde Türkiye yasaklar ülkesi hâline geldi. Şimdi de Twitter’ı, YouTube’yi ve Netflix’i kapatacaklarını söylüyorlar. Dünya 4’Y yazıcıları, nesnelerin internetini, sanal gerçekliği, yapay zekayı, uzayı konuşurken AKP iktidarı hâlâ sosyal medyayı yasaklama peşinde. Hani AKP yasakları kaldıracaktı? Bugün haber yaptığı için onlarca gazeteci cezaevinde, medyayı ele geçiren AKP birkaç tane kanal kendisi gibi düşünmüyor diye ceza yağdırıyor. Sosyal medyayı kapatmaya çalışıyor. Daha geçtiğimiz günlerde RTÜK Halk TV ve Tele 1’e beş gün yayın durdurma cezası verdi. İktidar, sanki halkın adım atmasını dahi yasaklayacak duruma geldi, hatta adım atmasını dahi yasakladı; baro başkanlarının yürümesini engelledi, milletin Meclisine girmelerini engelledi, tüm gösterileri ve yürüyüşleri yasakladı. İktidar yasakları çok sevdi; andımızı yasakladı, TC tabelalarını yasakladı, Türk adını yasakladı, internet sitelerini yasakladı, konuşmak yasak, yazmak yasak, yerli tohum yasak, yerli tütün yasak, damat demek yasak, AKP’yi eleştirmek yasak. Kısacası tek adamın istemediği her şey yasak.Türkiye, Kuzey Kore’ye çevrilmek isteniyor çünkü AKP artık ülkeyi yönetemiyor. İktidar, yasakların arkasına sığınarak iktidarda kalmaya çabalıyor ancak nafile. İktidar yasaklarla eriyor, yasaklarla gidiyor. Kısacası Erdoğan ve AKP iktidarı tarihsel ömrünü çoktan doldurmuş, kendi sonuna doğru hızla yol almaktadır. Bu düzenin değişmesine az kalmıştır. Yoksulluğa mahkûm edilen vatandaşlarımız, ilk seçimlerde bu düzeni değiştirecektir. Bundan on sekiz sene önce 3Y’yi yani ‘Yolsuzluğu, yoksulluğu, yasakları bitireceğiz.’ diyerek iktidara gelen AKP, bu 3Y’yle gidecektir”  şeklinde konuştu.

Diğer Haberler