Kıbrıs'ta GSM'de birleşme sağlandı

Kıbrıs'ta Türk ve Rum GSM şirketleri yaptıkları anlaşma ile hatların Ada’nın tamamında kullanılmasını sağladı.

GSM'deki birleşme sonrasında ilk konuşma ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis arasında yapıldı. Konuyla ilgili Birleşmiş Milletler'den (BM) yapılan açıklamada, Kıbrıslı liderlerin bugün 12.45'te telefon görüşmesi gerçekleştirdikleri belirtildi.

LİDERLER GÖRÜŞECEK

Açıklamada, "Liderler BM Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın himayelerinde ilk görüşmeyi gerçekleştirdi. Liderler, en kısa sürede görüşme konusunda anlaştılar" denildi. 

Kıbrıs’ta Türk hatları Güney’de, Rum hatları ise Kuzey’de çalışmıyordu. GSM'de birleşmeden sonra; Kıbrıslı Türk, Rum Kesimi'ne gitiğinde, oradaki bir operatör üzerinden konuşma yapacak. Rum GSM operatörü de Türk'ün yaptığı konuşmayı, KKTC’deki ilgili operatöre faturalandıracak. Aynı uygulama Kıbrıslı Rumlar için de geçerli olacak.

Kıbrıslı liderler GSM'nin dışında elektrik bağlantısında da önemli bir adım attı. Ada'da elektrik arızaları sırasında iki taraf arasında geçici olarak bağlanan şebekeler de sürekli hale getirildi.

Diğer Haberler