Kılıçdaroğlu: "128 milyar dolar nerede?"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Montrö Sözleşmesi tartışmalarından rahatsız olan emekli amiraller bir açıklama yaptılar. Onların iradesi dışında açıklamanın metninde bazı değişiklikler yapıldı. Onların iradesi dışında birilerinin aracılığıyla gece yarısı bu açıklama yayımlandı. Onların iradesini suiistimal edenler iktidara yakın olanlardır. Saray buradan bir darbe iması çıkarmak istedi. Arkasından da dönüp bak işte CHP var bu işin arkasında dedi. Ne oldu? Hangi CHP vardı? CHP ile ilgili tek kelime bile yok.

Devlet senin elinde utanmadan beni suçladın.

Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan bir zat yalan söyler mi?

Her türlü iftiraya hepimizin hazırlıklı olması lazım. Biz vatanımızı, bayrağımızı, insanımızı seviyoruz. Biz Saray'dan beslenmiyoruz. Saray beslemeleri değiliz. Biz alın terimizle kazandığımızla geçiniyoruz. Biz ahlaklı, erdemliyiz.

Yaptıkları tek şey var sağlık çalışanlarını alkışlayalım. Alkışla. Bu arada yoğun bakım hekimleriyle görüşme yaptım. O görüşmeyi kamuoyuna yansıtmadım başları belaya girmesin diye. 

Çiftçinin hakkına hukukuna sahip çıkamayan bir siyasi iktidar. Defalarca söyledik ancak o şekilde. Kuru soğanı da almaya başlayacaklar. Beyefendi aya sert iniş yapacağız diyordu. Aya sert iniş yapan, vatandaşına patates dağıtıyor.

128 Milyar doları satanların kimler olduğunu sordum. Kimlerin imzası var o kararın altında dedim. Para kaybolmadı para el değiştirdi diyorlar. Zaten el değiştirdi. 

Ben sana zaten bunu soruyorum el değiştirdi de kime gitti. Milyarları kim götürdü?

Merkez Bankası daha önce sattığı dövizleri tablolar halinde yapar kendi internet sitesinde paylaşırdı. Buna benzer çok sayıda tablo var. Hangi tarihte kaç liradan çıkmış bunların listesi vardı. Şimdi bu liste yok. Sorumuz da buradan kaynaklı. Listeyi neden gizliyorsunuz? Niye gizliyorsunuz? 

Sen mi yoksa damadın mı bu işi halletti? Bir liradan söz etmiyorum. 128 milyar Amerikan dolarından söz ediyorum. Ne oldu bu para? Tık yok. Önce kasada dedi sonra pandemide kullandık dedi. Yalan söylüyorlar. 

Sen kendini ne sanıyorsun bu milletin hakkını hukukunu koruman gerekirken bu milletin hakkını hukukunu pazarlıyorsun.

Dedik ki cevap vermiyor bari bilboardları kiralayalım, oraya asalım, millet görsün. Vay efendim neymiş? Cumhurbaşkanı'na hakaretmiş. Arkasında Saray'ın silüeti varmış. Soru sormak ne zamandan beri hakaret oldu? 20 Temmuz sivil darbesinin en temel kanıtı budur. Bir darbe dönemi yaşıyoruz.

Ben bal gibi soracağım, sen de bana cevap vereceksin. 128 milyar doların nerelere peşkeş çekildiğini nerden öğreneceğiz? Merkez Bankası Başkanı konuşamaz, mümkün değil. Hazine ve Maliye'den sorumlu olan bakan mümkün değil konuşamaz. Kime soracağız? 

Kim aldı bu parayı sormak zorundayız. 

Afişleri indiriyor soru soramazsınız. Bana hakarettir diyor. Niye hakaret olsun?

Niçin soruyorum? 10 milyon 219 bin işsizimiz adına soruyorum Nerede 128 milyar dolar?

Asgari ücretin üçte biri olan 9 milyon 80 bin kişi adına soruyorum. Nerede bu 128 milyar dolar?

Neden bu para ortalıkta yok. Şehit yakınları gaziler adına soruyorum. Nerede bu 128 milyar dolar? 

128 milyar doları 83 milyona bölersek, 5 kişilik olan her aile başına 61 bin 680 Türk Lirası. Bunu sormak her namuslu vatandaşın görevidir. Her ahlaklı vatandaşın görevidir. Bunu sormak Allah'a inanan herkesin görevidir."

Diğer Haberler