CHP’den kum ocaklarına direnen Burunörenlilere destek

Sarıoğlan’ın Burunören Mahallesi sakinlerinin mahallenin içinde faaliyet gösteren kum ocaklarına karşı yürüttüğü direnişe CHP Genel Başkan Yardımcısı, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ve CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da destek verdi. Mahalle Muhtarı Eren Özel ve mahalle sakinleriyle görüş alışverişinde bulunan CHP’liler daha sonra düzenlenen etkinliğe katılarak birer konuşma yaptılar.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık burada yaptığı konuşmada, iktidara yüklenerek, “Bunlar iktidarda kalabilmek için şeytanla bile işbirliği yaparlar. Tıpkı FETÖ ile işbirliği yaptıkları gibi… Onlara ne istediyse verdiler ama çiftçiye emekliye hiçbir şey vermediler. Burada hemen yanı başımızda bir kum ocağı var. Şaşırmadık. Bu iktidar için söz konusu paranın yeşiliyse gerisi teferruattır. Onun için değil mahallenin içinde eğer evlerin içinde çıkacağını bilseler evlerin içine kum ocağı açacaklar. Ama umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. Adım adım iktidara geliyoruz. Nasıl ki her firavunun bir Musa’sı, her Yezid’in bir Hüseyin’i varsa bu haramilerin karşısında da Anadolu’nun Kemal’i var. Adım adım iktidara geliyoruz. Bu haklı mücadelenizde de sonuna kadar sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç da yaptığı konuşmada akarsulardan kum çekmenin yasalara aykırı olduğunu belirterek, Burunörenlilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. 

Diğer Haberler