CHP ve İyi Parti il başkanlarından Çopuroğlu’na tepki: “Şimdi de oda başkanlarını mı sigaya çekiyorsunuz?”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 ilçeye verilen traktörlerle ilgili olarak CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer ve İyi Parti İl Başkanı Sebati Ataman ayrı ayrı yazılı açıklamalar yaptı.

CHP İl Başkanı Özer yaptığı açıklamada Akkışla Ziraat Odası Başkanı Sedat Eraslan'ın Akkışla Belediye Başkanı'na 'biat ettirilmek üzere' Ak Parti İl Başkanlığına çağrıldığını söyledi. Burada Ak Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu tarafından Eraslan'ın Akkışla Belediye Başkanı’na biat etmesi istenerek, kendisine traktörün Akkışla Belediye Başkanı tarafından teslim edileceği söylendiğini iddia etti.

Özer açıklamasında, " Türkiye’yi kabile devleti sanan AKP İl Başkanı ve egosu tavan yapmış Akkışla İlçe Belediye Başkanına biat etmeyen Akkışla Ziraat Odası Başkanı Sayın Sedat Eraslan’ı akıllarında hizaya çekmeye çalışıyorlar.

Evet Kayseri Büyükşehir Belediyesi 5 ziraat odasına 5 traktör aldı ama Kayseri Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Akkışla Ziraat Odası Başkanı Sedat Eraslan ise Bünyan ve Akkışla çiftçileri adına Başkan Memduh Büyükkılıç’a ve ekibine teşekkürlerini iletti” ifadeleri tamamen yalandır. Çünkü Ziraat Odası Başkanı Sedat Eraslan, bizzat AKP İl Başkanı Sayın Şaban Çopuroğlu tarafından il binasına davet edilerek, Akkışla Belediye Başkanı ve AKP Akkışla İlçe Başkanının da bulunduğu ortamda, kendisinin Akkışla Belediye Başkanı’na biat etmesi istenerek, kendisine traktörün Akkışla İlçe Belediye başkanı tarafından teslim edileceği söylenmiştir.

 “Gönül belediyeciliği değil zulüm belediyeciliği yapıyorsunuz” dediğimizde hiddete kapılan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Memduh Büyükkkılıç’a soruyoruz. Kamunun olanaklarıyla alınan bir hizmetini adil bir şekilde dağıtmak varken, bu hizmeti İlçe Belediye Başkanınıza biat etmeyen Ziraat Odası Başkanını diz çöktürmek için kullanmak zulüm değil de nedir? AKP yıllarca bu şehirde “uyum” adı altında herkesin kendilerine biat etmesi istedi. Bu zihniyet yıllarca bu anlayışla kenti yönetti. Biat etmeyen, kendilerinden farklı düşünen herkesi bu şehre zarar vermekle suçladı. Bu şehre zarar veren farklı düşünen insanlar değil, yalana, yanlışa, haksızlığa göz yuman, ses çıkarmayanlardır. Bu şehre ve bu ülkeye zarar veren şey AKP’nin, Türkiye’nin tüm kaynaklarını emirlerine amade ettiği kabile devletlerinin yönetimlerine öykünmesidir. Ama unutmasınlar, Türkiye o kabile devletlerinden biri değildir. Bu noktada AKP zihniyeti tarafından cezalandırılmak istenen Akkışla Ziraat Odası Başkanı Sayın Sedat Eraslan’a karşı yapılan zulmü kınıyor, Sayın Eraslan’ın yanında yer aldığımızı bildiriyoruz. Biz biliyoruz ki, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hız kesmeyen zulüm belediyeciliği karşısında da dilsiz şeytan olmayacağız." ifadelerini kullandı.

BİR TEPKİ DE ATAMAN'DAN

Konu ile ilgili olarak bir açıklama İyi Parti İl Başkanı Sebati Ataman'dan geldi. Ataman, "Şimdi de oda başkanlarını mı sigaya çekiyorsunuz?" dediği açıklamasında şunları söyledi; "Akkışla Ziraat Odası Başkanı Ak Parti İl Başkanı’nın makamına çağrılarak, odalarına teslim edilecek olan traktörün odaya değil Belediye Başkanı Ayhan Arslan’a  teslim edileceği söyleniyor. Sayın Çopuroğlu’nun makamında kim var? Akkışla  Belediye Başkanı Ayhan Arslan ve Akkışla AKP ilçe Başkanı…

Ziraat Odası Başkanı Sedat Eraslan, bir önceki AKP’li Belediye Başkanı Ali Ergül’ün,   AKP  tarafından tekrar aday gösterilmeyince BBP’den aday olduğunda, kendisi de AKP’den istifa ederek Ergül’ün listesinden Meclis Üyesi adayı, yani mevcut başkan ile araları açık, Sayın Çopuroğlu Ziraat Odası Başkanı Sayın Ereaslan’dan bir nevi Belediye Başkanına ve dolayısı ile AKP’ye biat etmesini istiyor. Traktörün de Akkışla Belediye Başkanına verileceği, Belediye başkanı tarafından da Ziraat Odasına Verileceğini söylüyor.

Traktörlerin teslimi saat 15.00 olarak bildirildiği halde Eraslan’ın teklifi kabul etmemesi sonucu saat 12.00 ‘de apar topar yapılıyor. Diğer traktörler Ziraat Odası Başkanlarına teslim ediliyor, Akkışla ilçesine verilecek olan traktör ise Akkışla Belediye Başkanına teslim ediliyor.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi traktörlerin teslimi ile ilgili “Akkışla Ziraat odası başkanının çiftçiler adına Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Memduh Büyükkılıç ve ekibine teşekkür ettiği “ açıklaması yapılıyor. Oysa Eraslan böyle bir açıklamada bulunmuyor.

Sayın Büyükkılıç’ın bu olaydan haberi var mıdır? Bilmiyorum ama açıklamasını bekliyoruz...

Ayrıca yıllardır tepkisiz toplum yaratma çabası içerisinde olan ve  korku imparatorluğu kuran  AKP zihniyeti, toplumu “ ya tarafsın, ya da bertaraf” yaklaşımı ile terbiye etme çabasından bir türlü vaz geçmedi, ama unutmayın ki, artık bu toplum sessiz kalmıyor ve her geçen gün sesini, tepkisini ve haksızlıklar karşısında artık susmayacağını her platformda duyurmaya çalışıyor ve her geçen gün de haksızlıklar karşısında susmayacağını gösteriyor...          

Sayın Çopuroğlu; siz kendi yandaşlarınızı, ilçe belediye başkanlarınızı sigaya çekmeye devam edin ama, şunu da unutmayın ki,  artık bu millet size inanmıyor, size güvenmiyor ve güzel türkümüzün sözlerinde olduğu gibi  iktidarınızın sonu “aşağıdan yukarıdan görünüyor”…"

Diğer Haberler