KTO Başkanı Gülsoy’dan Anneler Günü Mesajı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Gülsoy mesajında, Anneliğin, Türk kültürünün en kutsal değerlerinin başında geldiğini vurgulayarak; “Annelik, çocuklarına adanmış bir hayatın, hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek büyük bir fedakârlığın ve sabrın adıdır” dedi.

Kadınların asaletin, emeğin, sevgi ve saygının simgesi olduğunu belirten Başkan Gülsoy; “Üstlendiği tüm rolleri layıkıyla yerine getiren kadınlarımızın, hayıtın her alanında sağladığı başarı takdire şayandır. Özellikle toplumun en küçük yapı birimi olan ailenin şekillenmesinde ve devamının sağlanmasında kadınların büyük emekleri vardır. Aile hayatlarında anne ve eş olarak köprü vazifesi gören kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüleri sayesinde daima ailesini bir arada tutmayı başaran olmuştur. ‘Ana gibi yar vatan gibi diyar olmaz’ diyen atalarımız, annelerimizin paha biçilmez değere sahip olduğunu, ne olursa olsun her zaman yanı başımızda yer alacak olan insanın annemiz olacağını bu sözle ifade etmişlerdir. Bizler de Peygamber efendimiz (SAV)’in yolundan giderek, “Cennet analarımızın ayaklarının altındadır” bilinciyle hareket edip, annelerimizin kıymetini bilmeli ve onlara hak ettiği değeri vermeli, bizler için ne denli önemli olduklarını hissettirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Kadınların günlük hayata katılmaları, ekonomi ve siyasetin içinde aktif olarak yer almaları gerektiğine inandığını ve çalışan anne sayısının giderek arttığını kaydeden Başkan Gülsoy; “Gerek çalışan gerekse girişimci olarak iş hayatında da aktif olarak yer alan kadınlar hem aile hayatını hem de iş hayatını ihmal etmeden her an yeni bir başarıya imza atmaktadır. Tarih birçok kadının ve annenin yazdığı destanlarla doludur, bu başarı hikâyelerinin artarak devam edeceğine inanıyor, hayatımızda yer alan ve yaşamımızı güzelleştiren annelerimizin, eşlerimizin, kızlarımızın, kardeşlerimizin kısacası tüm kadınların Anneler gününü kutluyor, aramızda olmayan fakat daima yanımızda hissettiğimiz annelerimizi de sevgi, özlem ve rahmetle anıyorum”

Diğer Haberler