Kurtulmuş'tan vatana ihanetten idam edilen İskilipli Atıf için şok sözler

Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi ve Atıf Derneği tarafından gerçekleştirilen  “İlmi ve İçtimai Yönleri ile İskilipli Mehmed Atıf Efendi” sempozyumun kapanış oturumunda bir konuşma yapan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Atatürk ve Cumhuriyet dönemini “Türk modernleşmesi” ifadesini kullanarak hedef aldı. İskilipli Atıf'ın daha 4-5 yıl öncesine kadar sadece İskilip’teki mezarı başında anıldığını belirten Kurtulmuş,  bu sempozyumla artık Çorum ölçeğine taşındığının altını çizerken, bundan sonra yapılacak çalışmalarla Atıf Hoca’nın Türkiye ölçeğinde tanıtılabileceğini söyledi.

Salonda bulunan eski Milletvekili Mehmet Sılay’a da teşekkür eden Kurtulmuş, “Yıllarca uğraştı, Atıf Hoca’nın mezarını buldu, kemiklerini buraya getirdi. İskilip’te Atıf Hoca’ya anıt mezar yapıldı. İnşallah bu anıt mezar da kıyamete kadar Atıf Hoca üzerinden Türkiye’nin yakın dönemde yaşadıklarını bir şekilde anlamamıza vesile olur” diye konuştu.

Türkiye’deki modernleşme çalışmalarının Cumhuriyetin ilk döneminde başladığını söyleyen Numan Kurtulmuş, “Türk modernleşmesi, dünyadaki en problemli modernleşmedir. Biz modernleşmeyi şekil şartlarından ibaret kabul ettik. Zaten Atıf Hoca’nın başına şapka ile ilgili konudan dolayı böyle bir hadisenin gelmesi de Türk modernleşmesinin ne kadar sakat, ne kadar problemli olduğunun çok açık bir göstergesidir” dedi.

Diğer Haberler