Elitaş: "Başbuğ'un yaptığı yeni bir dizayn hamlesidir"

Ak Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendirdi. Elitaş CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un iddialarını yanıtlayarak “Başbuğ’un yapmaya çalıştığı yeni bir dizayn hamlesidir” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısındaki iddiaları ile ilgili konuşan Ak Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş “Sayın CHP Genel Başkanı kamuoyunu öyle heyecanlandırdı ki seçimler sırasında iddia ettiği ‘Ak Parti’de ByLock kullanan vekiller’ iddiasını açıklayacak veya isim verecek diye bekledik. Sayın Kılıçdaroğlu parti grubunda yaptığı konuşmada 20 madde sıraladı. Son madde de ‘Recep Tayyip Erdoğan FETÖ’nün siyasi ayağıdır’ dedi. Ama Sayın Kılıçdaroğlu 1991 tarihli MİT’in FETÖ ile ilgili belgesini göstererek işe başladı. O dönemde Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul il başkanı olarak görev yapıyor. Yine o dönem İktidardaki isimlere bakın CHP’li isimler var. Öte yandan 12 Eylül döneminde Fetullah aranıyor ama bir bakıyorsunuz İzmir Kestanepazarında vaaz veriyor.” dedi.

Elitaş sözlerini şöyle sürdürdü; “Kılıçdaroğlu söyleyecekleri ile ilgili tam olarak bilgi sahibi olmaması sebebiyle kafa karıştırıyor. Parlamentodaki gazeteciler bile ‘dağ fare doğurdu’ dediler, Kılıçdaroğlu’nun konuşmaları için. Biz kendisiyle Plan Bütçe Komisyonunda birlikte de çalıştık. Orada da böyleydi. Durur bir isim ortaya atar herkes o isimle meşgul olur. 2006-2007 yılında Sayın Kılıçdaroğlu’na bazı istihbari bilgiler sık sık geliyordu. O dönem biliyorsunuz cumhurbaşkanı seçemedik biz. 367 garabetinden dolayı. O dönem CHP Genel Başkanı Deniz Baykal 367 için ‘bu deli saçması’ dedi, ardından bir baktık anayasa mahkemesine gitti. Anayasa Mahkemesi mesai saati bitmesine rağmen nöbetçi memur bırakarak başvuruyu kabul etti. Kim talimat verdi bunu? FETÖ tohumlarını kim suladı, kim büyüttü diye sorarsanız 28 Şubat sürecine gidersiniz.”

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un iddialarını da yorumlayan Ak Partili Mustafa Elitaş “Biz o dönem CHP’li 2 başkanvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Hakkı Süha Okay ile bir araya geldik. Söz konusu askeri mahkemeler ile ilgili tasarıyı değiştirerek birlikte değerlendirmek üzere anlaştık. Yine aynı dönemde Adalet Bakanımız, Avrupa Birliği uyum sürecindeki bazı maddeler ile ilgili CHP ve MHP grup başkanvekilleri ile görüşüyor. O dönem genel başkan deniz Baykal’ın darbe dönemleri ile açıklaması var. Bunun üzerine askeri mahkemeler ile ilgili tasarı görüşülüyor. CHP’liler onaylıyor. Mecliste başka maddeler de gündemde. Biz de diğer partilerle anlaşarak askeri mahkemeler ile ilgili kısmı görüşmek için öne çekmeye çalışıyoruz. Ve mutabık kalındığı için meclis görüşmelerinde hiçbir parti konu hakkında söz hakkını kullanmıyor. Ayrıca İlker Başbuğ, avukatları veya danışmanları da konu hakkında yeterli bilgi sahibi değil. Parlamentonun çalışma usül ve esaslarını bilmedikleri için oluyor bunlar. Bizim getirdiğimiz öneri ile barış zamanında asker kişilerin suçları sivil mahkemede görülür. Ama savaş durumlarında yine askeri mahkemeler geçerli. Başbuğ diyor ki “Beni buna istinaden tutukladılar.” diyor. Daha Meclisten çıkmamış o zaman yasa. Ayrıca İlker Başbuğu diyor ki “Her şey Kayseri’de başladı” İyi de o dönemde askeri mahkemenin Işık Evleri ile ilgili kararını onayan da askeri yargıtaydır.” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler