Ersoy, Tarım Bakanı'na 6 yıldır atıl olan Karamanlı göletini sordu

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye yaklaşık 6 senedir atıl olarak bekleyen Pınarbaşı- Karamanlı göletinin durumunu sorarak, konu hakkında önerge verdi.

 

MHP'li Baki Ersoy verdiği soru önergesinde "Pınarbaşı ilçesinde yer alan Karamanlı Göletinin 6.420 da tarım alanın sulanması hedefiyle 18.10.2012 tarihinde su tutma işlemi gerçekleştirildiğini ve aynı yıl tamamlanıp işletmeye açılmıştır.

Fakat 2013 ve 2014 yıllarında gölletin gövdesinde deformasyonlar meydana gelmiştir. Meydana gelen deformasyonların ikmali için yatırım programında ‘Kayseri-Pınarbaşı Karamanlı Göleti İkmali 2. Kısım’ projesi hazırlanmış olup Tarım ve Orman Bakanlığından ihale izninin verilmesi beklenmektedir. İnşaat ihalesinin tamamlanmasına müteakip, işin 2020 yılı içerisinde tamamlanarak, atıl durumda bulunan sulamanın yeniden faaliyete geçmesi için 14.500.000 TL ödeneğin temin edilmesi büyük önem arz etmektedir  

Bu kapsamda;

- Yapılan imalatın sonucunda yeniden meydana gelen deformasyonlar doğal sebeplerden mı kaynaklanmıştır yoksa imalat kaynaklı mıdır?

- Söz konusu deformasyonlar imalat kaynaklı ise bir önceki yüklenici firmaya herhangi bir yaptırım uygulanmış mıdır, uygulanacak mıdır?

- Kayseri-Pınarbaşı Karamanlı Göleti İkmali 2 Kısım projesi Bakanlığınızın 2020 güncel yatırım programında yer almakta mıdır?

- Bölgede Bakanlığınızca yürütülen başka sulama projeleri var mıdır?” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler