Milletvekili Arık Sağlık Bakanı'na sordu: Şehir hastanesi eksiklerine rağmen mi açıldı?

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türkiye’nin en büyük ikinci Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi’nin eksiklerini gündeme taşıdı. Genel seçimler öncesinde Kayseri Şehir Hastanesi’nin eksikliklerine rağmen kesin kabulünün yapıldığını yönündeki iddiaları yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırlayan Arık, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya faturanın yüklenici firmaya mı yoksa kamuya mı çıkartıldığını sordu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri’nin ve ülke gündeminin sorunlarını TBMM’ye taşımaya devam ediyor. Kayseri Şehir Hastanesi bünyesindeki Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın işbirliği ile faaliyete geçen Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi’nin eksikliklerine rağmen, kesin kabulünün yapılarak hizmete açıldığı yönündeki iddiaları TBMM gündemine taşıyan Arık, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Arık, Bakan Koca’nın yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde şu görüşlere yer verdi:

“Kayseri Şehir Hastanesi bünyesinde Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın işbirliği ile faaliyete geçen ve kamuoyuna ‘Türkiye’nin en büyük ikinci Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi’ olarak tanıtılan hastanenin standartlara uygun yapılmadığı için hasta kabulü yapamadığı, bu nedenle daha önce Şehir Hastanesi’nin açılması nedeniyle kapatılan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkların Kliniği’nde 10 yataklı bir bölüm açıldığı ve burada hizmet verildiği bilgisi basına yansımıştır. Bu bağlamda; 

1-) Kayseri Şehir Hastanesi bünyesindeki Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi’nin kesin kabul sırasında eksiklikler tespit edilmemesi mümkün müdür? Yoksa eksiklikler tespit edilmiş ancak 24 Haziran Seçimleri öncesinde, siyasi baskılar nedeniyle eksiklikler görmezden mi gelinmiştir?

Eksikliklere rağmen kesin kabulü yapanlar hakkında her hangi bir işlem yapılmıştır?

2-) Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi dışında Kayseri Şehir Hastanesi’nde eksikliklere rağmen kesin kabulü yapılan bölümler ya da hastaneler var mıdır? Bu eksikliklerin giderilmesi için işletmeci firmaya bir yaptırım uyguladınız mı?

3-) Kayseri Şehir Hastanesi yapılırken kapatılan hastanelerin hiçbir alet ve ekipman alınmayacağı belirtilmişti. Ancak görülüyor ki, Şehir Hastanesi’ne kapatılan hastanelerin alet ve ekipmanlarının yanı sıra binaları da tahsis edilmiştir. Bu durum kamuyu zarara uğratırken, işletmeci firmaya haksız kazanç temin etmek değil midir?”

Diğer Haberler