Özhaseki: Türkiye yüzyılında görev tevdi edilince yeniden 'Bismillah' dedik

Yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına getirilen Mehmet Özhaseki, memleketi Kayseri'de  konuştu. Seçim öncesi siyaseti bırakacağını açıkladığını anımsatan Özhaseki, “İş (seçim) bittiği zaman yine hep niyetim Sayın Cumhurbaşkanımızdan izin istemekti. Ama Türkiye Yüzyılı gibi bir hedefin olduğu ortamda Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle böyle bir görev tevdi edilince yeniden 'Bismillah' diyerek yola başladık" dedi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Mehmet Özhaseki, yeni görev sonrası ilk kez geldiği Kayseri’de törenle karşılandı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte Kayseri’ye gelen Bakan Özhaseki’yi, AK Parti Kayseri milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, partililer ve vatandaşlar karşıladı. Havalimanı çıkışı açıklama yapan Bakan Özhaseki, “Eğer sizler destek vermeseydiniz arkamızda durmasaydınız, emin olun bir şey yapamazdık. İyi günümüzde, kötü günümüzde sizler yanımızda olmasaydınız emin olun hiçbir şey yapamazdık. Siyasetin dışında daha az stresli olan bir yerde vakıfçılık yaparak yine 1994 öncesinde yaptığım gibi, aşevleriyle, öğrenci burslarıyla, fakir fukaraya değişik şekillerde yardımlarla hayatımızı sürdürelim, istemiştik” diye konuştu. 

 

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİN İŞE KARIŞTIĞI SEÇİM SÜRECİNDE KENARDA OTURAMAZDIK”

 

Özhaseki açıklamasının devamında, “Son dönemde öyle bir seçim ortamı geldi ki, herhalde ben hiç çalışmadığım kadar çalıştım. 15 - 20 günde 13 - 14 vilayete gittim. Nedenini soracak olursanız bir tarafta bizim gibi bu ülkeye sevdalı, bu ülkenin yerli ve milli değerlerini ön plana çıkarmaya çalışan insanlar. Ülkenin bağımsız yaşamasını hür bir şekilde bayrağının dalgalanmasını ve bölünmez bütünlüğünü mukaddes gören insanlar ve karşı tarafta da terör örgütlerinden dört tane oy alacağım diye diz çöken insanlar. Amerika'nın bile müdahil olduğu, Avrupa Birliği ülkelerinden Türkiye dostu olmayan ülkelerin müdahil olduğu, Kandil'deki katillerin işe karıştığı, FETÖ'cülerin o şizofren yapının Türkiye'deki seçimler için gece gündüz konuşturduğu bir ortamda bir kenarda duramazdık. Bir kenarda durmak, bigane kalmak, ilgisiz olmak, ‘ben artık yoruldum’ diyerek kenara çekilmek herhalde en büyük vebal olur. Yine inandığımız gibi biz yolumuza devam ettik” ifadesinde bulundu. 

 

“TÜRKİYE YÜZYILINDA GÖREV TEVDİ EDİLİNCE YENİDEN ‘BİSMİLLAH’ DEDİK

 

Bakan Özkaseki konuşmasının son kısmında, “İş bittiği zaman da yine hep niyetim Sayın Cumhurbaşkanımızdan izin istemekti. Ama Türkiye Yüzyılı gibi bir hedeflerin olduğu ortamda Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle böyle bir görev tevdi edilince yeniden 'Bismillah' diyerek yola başladık. Yine koşacağız. Yine gayret edeceğiz. Yine uğraşacağız. Sabah erkenden Adıyaman'a gittik. Kaç yerde toplantı yaptık, kaç yerde ziyaret yaptık, bilmiyorum. Ama olsun. Biz çalışacağız. Çalışmazsak bu ülkeyi ayağa kaldıramayız. Elimizden geleni yapacağız. Şehrimiz için uğraşacağız. Ülkemiz için uğraşacağız. İnşallah sonunda da Rabbim güzel işlerin yapılmasını bizler vesilesiyle sizler vesilesiyle ortaya çıkaracak. Sizler destek vermezseniz biz bir şey yapamayız. Sizler dua etmezseniz, arkamızda durmazsanız bir milim bile adım atamayız. O yüzden Allah birbirimizden ayırmasın. Güzel işler yapmayı nasip etsin Allah bizi milletimize karşı mahcup etmesin. Ve bize güvenen siz kardeşlerimizi de mahsun etmesin diye dua ediyorum. Buraya kadar teşriflerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun diyorum. Saygılarımı, hürmetlerimi ifade ediyorum. Allah razı olsun” açıklamasında bulundu. 

Daha sonra tebrikleri kabul eden Özhaseki havalimanından ayrıldı.

Diğer Haberler