NNYÜ’DE SEREBRAL PALSİ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından "SerebralPalsi Farkındalık” etkinliği düzenlendi.

Beyin felci olarak da bilinen SerebralPalsi hastalığına dikkat çekmek amacıyla NNYÜ Kampüs alanında düzenlenen etkinlikte hastalık hakkında genel bilgiler içeren afişler dağıtıldı, farkındalık oluşturacak çeşitli oyunlar oynandı. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Meltem Yazıcı’nın organize ettiği etkinlikte öğrenciler ve öğretim üyeleri, günün simgesi olan yeşil renk kıyafetler giyerek ve kollarına kurdeleler takarak oyunlara katıldı.
NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Yılmaz da “SerebralPalsi Farkındalık” etkinliklerine katılarak öğrencileri, SerebralPalsi hastalığıyla ilgili toplumsal farkındalığın arttırılmasına yönelik faaliyetlerinden dolayı kutladı.NNYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman İnanç, SerebralPalsi hastalığı ve düzenlenen etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Serebralpalsi kasların tonusunu, hareketini ve motor becerileri etkileyen bir problemdir.Serebralpalsinin tamamen iyileştirilmesi mümkün değildir, fakat tedavi genellikle çocuğun becerilerini geliştirmektedir.SerebralPalsi’nin tedavisinde, fizyoterapi rehabilitasyon uygulamalarının önemli bir yer tutması sebebiyleÜniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından, “SerebralPalsi Farkındalık” etkinliği düzenlenmiştir.Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri “Biz Hareket Ediyoruz, Onlar Edemiyorlar’’ sloganı ile aktivitelerde bulunarak konuya dikkat çekmeyi hedeflemişlerdir” dedi.

 

Diğer Haberler