Özel Haber...Kayseri’de 'İl Turizm Konseyi' kuruldu

Kayseri Telgraf Özel Haber - Turizm sektöründen pay almakta önemli adımlar atan Kayseri’de  Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde  İl Turizm Konseyi kuruldu. Kayseri’nin sadece kış aylarında Erciyes’e dayalı turizm anlayışını 12 aya yaymak  ve  Kapadokya ile bütünleşmek istediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç "Ev pansiyonculuğu, turist rehberi, sağlık turizmi,Pastırma Yazı Festivali de konseyimizin öncelikli konuları arasında" dedi.

Kayseri’nin bacasız fabrika olan adlandırılan turizmden bugüne kadar bir çok değeri bulunmasına ve  tarih boyunca Kapadokya’nın merkezi olmasına karşın istediği payı alamadığına dikkati çeken  Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,"Erciyes, Kapuzbaşı Şelaleleleri, Koramaz  ve Soğanlı  Vadileri,Göbeklitepe kadar önemli , tarihi bilinen anlamda 6 bin yıla uzanan Asur ticaret kolonisi Kaniş-Karum, Mimar Sinan’ın doğum yeri Ağırnas’taki yeraltı şehirleri,Asis George’nin yaşadığı ,doğum yeri olan Yeşilhisar ilçemiz, Sultansazlığı Kş Cenneti, Erciyes dağı eteklerindeki yılkı atlarımız,  Ankara, İstanbul’dan sonra Türkiye’nin 3.sağlık turizmi merkezi olmamız önemli avantajlarımız. O nedenle  öncelikle bir İl Turizm Konseyi kurduk. Valiliğimiz, Turizm Müdürlüğümüz ile yakın temas ve çalışma içindeyiz. Turizm stratejik hedeflerimiz için Kamu, özel, STK’lar, Üniversitelerle koordinasyon içinde olacağız" diye konuştu.

Büyükkılıç, Kayseri’de bu amaçla öncelikli olarak turist rehberi yetiştireceklerini, ev pansiyonculuğu konusunda adımlar atacaklarını, Erciyes dağında 1-5 günlük tur etkinlikleri,Pastırma Yazı Festivali, Erciyes dağında profesyonel futbol takımlarının yaz aylarında kamp yapabilmesi için çok sayıda futbol sahasının yapımını 2020 yazına kadar tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.
 

Diğer Haberler