Özhaseki: “Kimse buralardan (İzmir Marşı) kendine ekmek çıkartmasın”

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, şenlikte üniversite öğrencilerinin İzmir Marşını koro halinde seslendirmesiyle ilgili konuştu. Özhaseki, “Kimse buradan kendisine ekmek çıkarmasın. Buradan kimseye ekmek çıkmaz. Böyle bir ortamda isteyen marş da söyler, isteyen türkü de söyler” dedi. 
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Tacettin Veli Mahallesinde yeniden düzenlenen Ahi Evran Zaviye ve Sanat Müzesi’nin açılışına katıldı.  Program sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Özhaseki, Erciyes Üniversitesi 21’nci Bahar Şenliği’nde öğrencilerin toplu olarak İzmir Marşı söylemesi ve sosyal medyada yapılan paylaşımlarla ilgili konuştu. 
 
“Herhangi bir marş kimsenin değildir ve kimse de sahiplenmesin” diyen Özhaseki, “İYİ Parti çıkalı 3 gün oldu. Daha 3 günlük parti. İzmir Marşı çıkalı yıllar oldu.  Ya onlara ne oluyor. Niye birdenbire heveslendiler, birden aşka geldiler. Nihayetinde bütün marşları hep birlikte daha gür bir seda ile söyleriz.  Şu anda 805 belediyemiz var. Hepsinde etkinlikler yapılıyor.  Hepsinde de gençler orada. Tabi ki uygun şekilde eğleniyorlar, keyif yapıyorlar. Sene sonu gelmiş imtihanlar bitmiş. Bunun da keyfini çıkarıyorlar. Bundan daha normal ne olabilir ki! Böyle bir ortamda da isteyen marş da söylüyor isteyen türkü de söylüyor. İsteyen başka türlü de eğlenceye katkıda bulunuyor. Kimse buralardan kendine ekmek çıkartmasın” açıklamasını yaptı.

Diğer Haberler