”BİLENECEK BIÇAKLARINIZI SON GÜNE BIRAKMAYIN”

KAYSERİTELGRAF- Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Cami Kebir Mahallesinde bulunan bıçakçılar çarşısında çark sesi duyulmaya başladı. Bıçakçı esnafı vatandaşları son günlere kalmamaları konusunda uyardı.

Kurban Bayramına sayılı günler kala bıçakçılar çarşısında hareketlilik görülmeye başlandı. Satın aldıkları kurbanlık hayvanları acı çekmeden kesmek için bıçakları bileten vatandaşlara bölge esnafından uyarı geldi. Bıçak biletmek isteyen vatandaşların son günleri beklemesinin hiçbir yararı olmadığı belirten Bıçakçı esnafı “ Son günlere kalan bıçakları istediğimiz gibi yapamıyoruz. Ancak, 15-20 gün kala bizlere getirilen bıçaklar daha özenle hazırlanıyor” dedi.

Yine yaklaşan kurban bayramı öncesi mahalle aralarında farklı meslek gruplarının bıçak bileme yaptıklarına dikkat çeken bıçakçı esnafı “ Bıçak işi veballi iş, çünkü bu bıçak kurban kesilecek,  bu nedenle yanlış yapılan bileme işlemi kurbanlık hayvana acı verir. Oldukça veballi olan bu işi konusunun ustalarına getirmekte yarar vardır” diye konuştu.

Kurbanlık bıçak bileme fiyatlarının 3-5 TL arasında olduğuna dikkatini çeken  bıçakçılar, su çarkı ile yaptıkları bıçak bileme işleminin çeşitli aşamalarından geçtiğini söyledi.

Diğer Haberler