“PARA OLMAYINCA GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ”

İYİ Parti Kayseri İl Başkanlığı 5 aylık belediye faaliyetlerini içeren basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen İYİ Parti İl Başkanı, İncesu Belediye Başkanı ve Büyükşehir, Kocasinan, Melikgazi ve Talas belediye meclis üyeleri çalışmalarını dile getirdiler.

Toplantının açılışını yapan İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Süleyman Bozkurt, Kayseri'de muhalefetin işlevsel hale gelmesi gerektiğinin altını çizdi.  Bozkurt, "Biz, laf olsun diye muhalefet yapmıyoruz. Bilinçli bir şekilde şehire ve şehirin insanına faydalı muhalefet yapıyoruz. Bizim seçimden önce dikkat çektiğimiz tüm konular bugün gerçekleşti. Seçimden önce sığınmacılar sorun çıkarıyor ve çıkarmaya devam edecek dedik ve dediğimiz çıktı. Kentsel dönüşüm hakkında söylediklerimiz çıktı. Biz, bunları politik kaygılarımızla değil şehrimiz ve insanımız için dile getirdik" dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti grup başkan vekili Kazım Yücel'de , meclisi boş yere meşgul etmediklerini seçim döneminde aldıkları notları gerçekleştirdiklerini ifade etti.  Yücel: " Kayseri'de 100 bin vatandaşımız mesken problemi yüzünden mağdur. Kat irtifakı yüzünden vatandaşımız elektrik ve su faturasını yüksek ödüyor. Bu sorunun çözülmesi gerekli" ifadelerini kullandı.
"BAŞKANIN AVM'DEN HABERİ YOK"
Tuna caddesine yapılması planlanan AVM projesinde  Kocasinan  Belediye Başkanının  by -pas edildiği iddia eden Yücel: " Sayın başkan by-pas edilmiş. Tuna caddesi üzerine yapılacak olan AVM gereksiz. Eğer, AVM yapılacaksa  bu şehrin giriş noktalarına yapılmalı. Şehrin kaybettiği aksı bu sayede geri elde etmiş oluruz. Ama, Memduh Başkanda zor durumda. Üzerinde Ankara proje engeli var.İlçe belediye başkanı  23 Nisan’da koltuğa oturduğu 8 yaşındaki çocuğa AVM isteriz diye söyletiyor" ifadelerine  yer verdi.
ULAŞIM A.Ş ZOR DURUMDA
Ulaşım A.Ş'nin ve Ekmek Fabrikasının zor durumda olduğunu ifade eden Kazım Yücel: " Ulaşım A.Ş'nin rakibi yok ama zarar ediyor. Rakip olmadığı halde zarar ediyorsa, rakip olsa batacaklar. Ekmek fabrikası da 6 ayda 1 milyon lira zarar etti. Belediye borçları açıklanmıyor ama belediyeler zor durumda" dedi.  Son olarak belediyenin kentsel dönüşümü beceremediği ifade eden  Yücel: "Kentsel dönüşümde başarılı olamadılar. Sahabiye projesi dokuz da biri ihale edildi. Orada müteahhitin geri çekilmesiyle ilgili sorun yaşandı İYİ Parti olarak biz orada muhalefet olmak yerine Belediyeye destek verdik ve proje tekrar başladı" ifade etti.

Diğer Haberler