Raporlu ilaçları hastadan habersiz temin eden eczacının yargılanmasına başlandı

Kayseri’de daha önce eczaneye gelmiş olan raporlu hastaların ilaçlarını bilgileri dışında alan eczacı A.E.’nin yargılanmasına başlandı. 
 
İddiaya göre Kayseri’de bulunan eczaneye raporlu ilaçlarını almaya gelen hastaların bir ay sonra başka eczaneye ilaçlarını almak için gitmeleri sonucu ilaçlarının sanık A.E.’nin çalıştığı eczane tarafından verildiğini öğrendi. Sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık A.E. ile müştekiler N.K., F.A., E.Ü, katılmadı. 
GERÇEK SGK’DA ORTAYA ÇIKTI
SGK kurum temsilcisi ile müştekiler D.P. ve B.Y. hazır bulundu. Mahkeme’de ifade veren D.P., “Eşim raporla aldığım ilaçlarımı almaya gitti. Orada eşime ‘Birkaç gün önce almışsınız’ demişler. SGK’ya gittik. İlaçları aldığımız bir önceki eczaneden çıkışının olduğunu öğrendik” dedi. 
Müştekilerden B.Y. ise “Şeker hastasıyım. İlaçlarımı iki kez söz konusu eczaneden aldım. Daha sonra İstanbul’a gittim. Orada bir eczaneden almak istedim. ‘Verilmiş’ dediler. SGK’ya gittim, ilacımın verildiği eczane A.E.’nin bulunduğu eczane çıktı. Şikayetçiyim” dedi.  Mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 

Diğer Haberler