Son dakika.. Bakan Koca açıkladı, virüs kontrol altına alındı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonucu basın mensuplarının karşısına geçti. Koca, "Salgın kontrol altına alındı" dedi.

Her geçen hafta bir önceki haftadan daha iyi duruma gelindiğini belirten Bakan Koca, "Pazar yeri ve AVM kalabalıkları oluşursa dünyaya ders değil ibret oluruz. Geride bıraktığımız 8 hafta bizi geleceğe bağlayan köprüdür. Kendimize güvenelim. Dünyanın önünde ikinci döneme girdik. Maskeyi yarım takmak bir başkasının hayatını etkilemek demektir. Yeni hayatımızı hızla kurmalı ve kalabalıktan kaçınmalıyız. Tam kapasite çalışan asansörler, stadyum ve market kuyrukları ve 3 kişinin yanyana oturacağı koltuklar yeni hayatımızda olmayacak. İkinci dönemin stratejisi kontrollü sosyal hayattır. " ifadelerini kullandı.

Maskelerin tek başına önlem olmadığını hatırlatan Bakan Koca "Kontrollü sosyal hayat riskli ortamlardan uzak durarak maske ve sosyal mesafe anlamına gelmektedir. 'Bana bir şey olmaz cümlesinin üstü artık çizilmelidir. Örneğin toplu taşımada yeni metotlar oluşturulmalıdır. Hayat Eve Sığar uygulamasıyla gitmek istediğiniz bir yerde son 3 gün içerisinde bir pozitif tanı konulmuşsa size uyarı gelmektedir. Dolayısıyla dikkatsiz davranırsak geride bıraktığımız 8 haftanın başına döneriz." açıklamasını yaptı.

Toplantının sonunda soruları yanıtlayan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, gerekli tedbirler alınmazsa 2. bir salgın ihtimali ile karşı karşıya kalınacağını belirterek "Ramazan Bayramında alınacak tedbirler tablo izlenerek önümüzdeki günlerde gündeme alınacaktır. Camilerin açılması da önümüzdeki günlerde tartışılacaktır. Atatrük Havalimanında yapılan hastaneler çok amaçlıdır. Yani olası bir İstanbul depremi veya diğer afetlerde kullanılmak üzere yapılıyor. Hatta ileride yurtdışındaki o pistelir kullanarak sağlık turizmi de yapılacaktır." dedi.

Diğer Haberler