Son dakika.. Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram kısıtlamasını açıkladı, Kayseri'de yasak uzadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası koronavirüs tedbirleri kapsamında açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

"Samimi mücadeleyi en ağır ifadelerle itham edenlerin bugün 3-5 belediye başkanlığı için düştüğü zelil hali ibretle takip ediyoruz. Tüm proje partilerinin düşeceği durum eninde sonunda budur. İnsanımız inancına hayatlarının merkezlerine yerleştirdikleri halde, ülkenin ortak değerlerini istismar edenlerin foyaları ortaya çıkıyor. Demokrasiden ümitlerini kestikleri için her fırsatta darbe çığırtkanlığı yapanlar cevabı milletimizden alacaktır. 

Ülkemizde sağlık ve temizlik hizmetleri açısından herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Hastanelerimizde az sayıda yoğun bakım hastamız kalmıştır. Ülkemizin bu çalışmaları dünya çapında bir model olarak takip edilir hale gelmiştir. Vatandaşlarımızdan ekonomi için, halk sağlığı için tüm kurallara uymalarını talep ediyorum.

Normalleşme takvimini adım adım hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bazı illerimizdeki küçük sıkıntılar dışında genel uygulamaların tamamının sorunsuz uygulandığını görüyoruz. 

Son 2 ayda 10 milyon vatandaşımıza 11.5 milyar TL dağıtıldı. Sanayicimizden esnafımıza kadar tüm kesimlere pek çok destek veriyoruz

Yeni normalleşme kararları şunlar; tük sektörlerde normalleşme rehberleri yayınlandı. 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde yani bayram süresince bütün illerimizde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. 15 ildeki giriş-çıkış yasakları 15 gün süreyle uzatılmıştır.

29 Mayıs Cuma günü Cuma namazı ile camilerimizi açıyoruz. Öğle ve ikindi vakitlerinde cemaatle nazam kılanabilecektir. MEB'e bağlı okulların eğitim-öğretim dönemi sona ermiştir."

Diğer Haberler