Son dakika... Kulüpler Birliği bu sezon Süper Lig'den düşmenin kaldırılması kararını aldı

Kulüpler Birliği'nin bugünkü toplantısında 2019-2020 Cemil Usta sezonunda, Süper Lig'den düşme olmaması için tavsiye kararı aldı.

Toplantı sonrası kameralar karşısına çıkan Hes Kablo Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil açıklamalarda bulundu. 

Kayserispor Başkanı Gözbaşı'nın özellikle kadına şiddete karşı yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi ve mücadelelerinin süreceğini kaydetti.

Ardından konuşan Göztepe ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, bu sezon Süper Lig'de kümeden düşme olmaması için tavsiye kararı aldıklarını söyledi. Tüm kulüplerin bu karara katıldığını ifade eden Sepil, "Bizim bir yaptırım gücümüz yok ama biz Türkiye Futbol Federasyonu'na konu hakkında tavsiye kararı aldık. Federasyonun önümüzdeki sezonu 20 takımla oynatabileceğini düşünüyoruz. Böylelikle maddi olarak da kayba uğrayan takımların kayıplarını azaltacağız."

Yayıncı kuruluştan elde edilen gelirler, harcama limitleri ve yabancı oyunsu kontenjanı hakkında da konuşan Sepil, "Yabancı oyuncu kontenjanı hakkında farklı düşünen kulüplerimiz var ama bu sürecin çok hızlı geliştiğini düşünüyoruz. Biz TFF'ye şunu önereceğiz; bu işi 1 yıl erteleyelim. Çünkü zaten zorda olan kulüp ekonomileri bu kararla daha da zorlanacaktır."

Öte yandan toplantı esnasında Hes Kablo Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı toplantıyı terk etti. Bir süre sonra Kasımpaşa Başkanı Fatih Saraç, Gözbaşı'yı ikna ederek toplantıya tekrar döndüler.

Diğer Haberler