Tabip Odası Başkanı Şahin'den haklı serzeniş

Kayseri Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kayseri'de vatandaşların sosyal hareketliliği azaltmasını 'yanlış anladılar' şeklinde değerlendirenlere tepki gösterdi.

Şahin, sosyal hareketlilikteki azalmanın aslında alkışlanması gerektiğini belirterek, "Bugün Kayseri’de serbest olan saatlerde dışarı çıkılmadığı için kuralların güya yanlış anlaşıldığı haberi yapıldı. Kısıtlama kararları saatlerinden bağımsız olarak salgının ciddiyetinin anlaşılmasını sağladığı için gereksiz hareketlilik azalmış olabilir ki istenen de zaten budur.

Sokaktaki hareketliliğin azalmasının tiye alınmak yerine alkışlanması gerekir. Bu tip haberler hem alınan kararların ciddiyetine, hem de Kayseri halkının itibarına zarar veriyor diye düşünüyorum. Salgınla mücadele hep birlikte verilmeli, bu gibi algısal etmenler de düşünülmeli.

Kısıtlama yönündeki kararların doğrudan olduğu kadar saatten, günden bağımsız olarak rehavetin azalması, vatandaşın daha dikkatli olması gibi dolaylı faydalarının da olduğu göz ardı edilmemelidir. Hep söylüyoruz, salgın yönetiminde halkın psikolojisinin yönetilmesi de çok önemli.

Sosyal medya ve tıklanma haberciliği ciddi konuları bile sulandırmaya çok müsait, ne yazık ki. Her gün yüzlerce insanımızı kaybettiğimiz ve herkesin psikolojisinin alt üst olduğu şu günlerde salgınla ilgili ciddiyet gerektiren tartışmalar, ciddiyetsizce yapılmamalı." açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler