TFF Başkanı kararlı: "Sağlık Bakanı ile görüş ayrılığımız yok, ligler oynanacak"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir gündeme dair açıklamalarda bulundu.

CNN Türk canlı yayınında konuşan Özdemir, liglerin başlatılmasına dair 10 farklı planlarının olduğunu söyledi ve sağlık şartları çerçevesinde ligi oynatmak istediklerini belirtti. Özdemir "Pozitif vaka çıkarsa, onalrı ayırır yolumuza devam ederiz" ifadelerini kullandı. 

"Ligin başlaması bizim kendi başımıza aldığımız bir karar değil" ifadelerini kullanan Özdemir, Türkiye'nin Avrupa futbolundan kopmasının mümkün olmadığını belirtti.  Nihat Özdemir'in açıklamaları şöyle;

"DURUMA GÖRE TEMMUZ AYINDA MAÇLAR SEYİRCİLİ OLABİLİR"

"Ligler şimdilik 12 Haziran'da başlayacak. Alternatiflere göre Temmuz ortasında bile başlayabiliriz, zaman sıkıntımız yok. Bu şekilde 10 tane senaryomuz var. Burada covid-19'un durumuna bakacağız. Türkiye'de çok iyi gidiyor. Dünyada bu işi en iyi başaran ülke Türkiye. 12 Haziran için daha önümüzde 1 ay var. Her şey iyi giderse belki temmuz ayındaki maçları seyircili de oynayabiliriz''

''SAĞLIK BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞ AYRILIĞIMIZ YOK''

''Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca, 'Bilim Kurulu olarak biz size karışamayız. Siz zaten özerk bir federasyonsunuz' dedi. Bizim Sağlık Kurulumuzun hazırladığı protokolü de çok beğendi. Görüş ayrılığımız kesinlikle yok. Başımız sıkıştığında kendisini arayarak akıl alıyoruz. Bizim hedefimiz sağlık şartları içerisinde bu ligi oynatmak. Biz arkadaşlarımızla inanarak doğru kararı veririz. Kimsenin açıklamasıyla, sosyal medyadan açıklamalarla Türkiye Futbol Federasyonu karar değiştirmez''

"BİZİM LİGDE İPTAL KARARI VERMEK KOLAY DEĞİL"

"Süper Lig'de bugün iki takımımız aynı puanda. Arkasındaki iki takım da az puan farkıyla üçüncü ve dördüncü. Hemen arkalarında ilk dörde girecek iki üç takım daha var. Bizim ligde iptal kararı vermek kolay değil"

UEFA İLE KOORDİNE HALİNDEYİZ

"55 ülkenin üye olduğu UEFA'nın biz de bir üyesiyiz. Dolayısıyla bütün çalışmalarımızı UEFA ile danışarak yapıyoruz. Ayrıca TFF'nin Başkanvekili Sayın Servet Yardımcı, aynı zamanda UEFA'nın yönetim kurulu üyesi. Birçok profesyonel arkadaşım da UEFA'nın çeşitli kurumlarında görev alıyorlar. Biz UEFA'nın bir parçasıyız. UEFA'nın da görüşleri bizim için çok önemlidir. UEFA diyor ki bize; "Yapılabilirse, futbolcu ve insan sağlığı önde olmak üzere bu maçları oynayabilirseniz, temmuz sonuna kadar tamamlayın. Ben de Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarını ağustos ayında oynayayım ve bunun finallerini ağustos ayı sonunda yapalım. Bir yöneticimizin, bir futbolcumuzun sağlığı futboldan daha önemli ve biz de her zaman bu ön planda tutuyoruz."

"Bu bizi niye ilgilendiriyor? Çünkü ağustos ayı sonunda yapılacak olan Şampiyonlar Ligi finali, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. Bu bizim için önemli."

"Neye bakacağız? Türkiye'de kovid-19 olayı nasıl gidiyor? Çok şükür çok iyi gidiyor. Bırakın çok iyi gitmesini, bence dünyada bu işi en başaran ülke Türkiye'dir. Sağlık altyapı yatırımlarımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın yönlendirmesi, Bilim Kurulu'nun almış olduğu etkili kararlarla biz bu noktaya geldik. En iyi durumda olan ülkelerin başında çok Türkiye gelmektedir. Her gün daha iyiye doğru gidiyor."

Diğer Haberler