MHP’li Özdemir’den Konstantinopolis tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, İstanbul seçimleri üzerinden Türk milletiyle hesaplaşmaya çalışan bazı çevrelerin olduğunu belirterek, “İstanbullu hemşerilerimiz demokratik iradeyi 23 Haziran'da ortaya koyup 1453 yılında Konstantinopolis’in İstanbul'un olduğu gerçeğini hatırlatacaktır” dedi.

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, “Zulüm 1453’te başladı” diyenlere en güzel cevabın 23 Haziran’da sandıkta verileceğini söyledi. İstanbul seçimleri üzerinden bazı çevrelerin Türkiye üzerinde planlar yaptığını kaydeden Özdemir, Türk milletinin bu planları 23 Haziran’da sandık başında bertaraf edeceğini söyledi.

 

Aynı çevre aynı söylem

 

2013 yılında meydana gelen sokak gösterileri esnasında sokakların duvarlarına “Zulüm 1453’te başladı” yazan çevreler ile 31 Mart seçimlerinin ardından İstanbul sokaklarına bu yazıyı yazanların aynı çevreler olduğunu belirterek, “Kadük kalmış bir seçim var ortada. Usulsüzlüklerin bulaştırıldığı bir seçim var. Bu şartlar altında da İstanbul seçimleri gerek 31 Mart öncesi gerekse 31 Mart sonrası bazı çevrelerin tutumu dikkat çekici oldu. Bunlardan ilki bir dönem Türkiye'de kendileri demokratik dese de ne yazık ki vandallıklara varan, esnafın ve toplumun huzurunu bozan bazı eylemlere girişen çevreler ilginç bir slogan kullanmıştı. "Zulüm 1453'te başladı" diye. Bu ifadenin 31 Mart seçimlerinde aynı çevrelerce ve özellikle de 31 Mart'tan sonra da kullanıldığını gördük” şeklinde konuştu.

 

Türk milleti müsaade etmeyecek

 

31 Mart Yerel Seçimlerini önde tamamlayıp mazbatasını alarak göreve başlayan Ekrem İmamoğlu’na yapılan bazı tebrik ziyaretlerinde yapılan konuşmalarda Türkiye’nin iç işlerine müdahale girişiminde bulunulduğunu söyleyerek, “İstanbul'dan aday olan Millet İttifakı'nın bir aday ismi var. Bu şahsında sorgulamaya açık bir tutumu oldu. Kampanya süresi boyunca kendisini Türk kamuoyu ve Türk basınına anlatmaktan daha ziyade mesaisini ve vaktini geri kalan bütün kısmını yabancı medyaya konuşmakla geçirdi. Seçimden hemen sonra kabul tebriklerine baktığınız zaman elbette bunlar olabilir. Dikkat çekici bir ilgi ve alakanın gösterildiğini tanıklık ettik. Bazı yabancı temsilcilerin kendisine ziyareti oldu. Bu ziyaretlerde Türkiye'nin iç işlerine müdahaleye varıncaya kadar bazı ifadelerin kullanıldığını gördük. Bu şartlar altında Türkiye'de yeni bir hükümet sistemine geçilmişken ve bu hükümet sistemiyle beraber Türkiye'nin bu anlamdaki kazanımlarından rahatsız olan, milli iradenin vuku bulmasından rahatsız olan çevrelerin bazı eylem ve söylemler girişimini gördük” ifadelerini kullandı.

 

Türk milletiyle hesaplaşmaya çalışan çevreler var

 

Bu çevrelerin tekrardan 23 Haziran'la alakalı bazı gündemleri yürüttüklerini belirten MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir şöyle devam etti; “Zaman içerisinde olup bitenler bu haklılığımızı gözler önüne serdi. Baktığınız vakit kimileri hala İstanbul'u Konstantinapol zannederek bu ifadeyi kullanarak dış basında Türkiye'de bu manada tahrik edici eylemler içerisine giriyorlar. Buna Türk milleti müsaade etmeyecektir. Birileri zulüm 1453'te başladı diyorsa Türk milleti ve İstanbullu hemşerilerimizde demokratik iradeyi 23 Haziran'da ortaya koyup 1453 yılında Konstantinopolis’in İstanbul'un olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlatacaktır.

Diğer Haberler