Vali Çiçek İncesu’da restorasyonu devam eden kiliseyi gezdi

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, İncesu ilçesinde restorasyon çalışmaları devam eden Agios Dimitrios Kilisesi’nde incelemelerde bulundu. Çiçek, restorasyon sonrası yapının kent müzesi olarak hizmet vereceğini açıkladı. 
 
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, İncesu ilçesine gitti. Burada finansmanı Valilik tarafından karşılanan ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin restore çalışmasını yürüttüğü tarihi Agios Dimitrios Kilisesi’ni gezdi. İlgililerden bilgi alan Çiçek’e incelemeleri sırasında İncesu Kaymakamı Aydın Göçer, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, İncesu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Baktır ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.  
 
‘ÖNÜMÜZDEKİ BAHAR İNCESU BİR BAŞKA OLACAK’
 
Kilise hakkında bilgi veren Vali Çiçek, restorasyon sonrası tarihi kilisenin kent müzesi olarak hizmet vereceğini duyurdu. Kilise içinde inanılmaz bulunduğunu anlatan Çiçek, “Belki de Anadolu’daki kiliseler içerisinde bu kadar iyi korunmuş resimler, freskler bulmak zordur. Aldığım bilgiye göre Karaman Türkleri tarafından yapıldığı var sayılıyor. Çok kısa bir süre sonra kent müzesi olarak faaliyet gösterecek olan bu yapının içerisindeki çalışmaların aralıksız devam ettiğini, hassasiyetle yapıldığını görmek beni çok mutlu etti. Bu vesileyle bu projelere destek veren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a ve ekibine teşekkür etmek istiyorum. Kültür Müdürüm Şükrü beye de teşekkür ediyorum. Yapımı bittiğinde ve kent müzesi olduğunda İncesu’nun büyük bir ihtiyacını da karşılayacak. Önümüzdeki bahar aylarında İncesu bir başka olacak” diye konuştu.

Diğer Haberler