VEKİL ATAŞ: "YAZIKLAR OLSUN. BU ACI BU YARA HEPİMİZİN"

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kırıkkale’de bir kadının eski eşi tarafından kızının gözleri önünde öldürülmesine tepki göstererek, “Yazıklar olsun. Bu acı, bu yara hepimizin” dedi. Adalet Bakanlığı'nın verilerine göre son 7 yılda kadın cinayetleri yüzde 400 arttığına da dikkat çeken Ataş, “Ne yazık ki bu konuda yapılması gereken mücadele de diğer konularda ve sorunlarda olduğu gibi sadece lafta kalmıştır. Sorumluluk makamındakilerin artık gerçeklerle yüzleşme zamanı gelmiştir” diye konuştu.

Türkiye bir kadın cinayetiyle daha sarsıldı. Kırıkkale'de 38 yaşındaki Emine Bulut, eski eşi tarafından kızının önünde vahşice öldürüldü. O korkunç anı yaşayan anne ve kızının feryatları ise yürekleri dağladı.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, yaşanan cinayete tepki göstererek, “Kadına şiddete hayır” çağrısı yaptı.

“YAZIKLAR OLSUN”

 “Yazıklar olsun. Bu yara, bu acı hepimizin” diyen Ataş, Adalet Bakanlığı'nın korkutan verilerini de değinerek, “Bakanlığın verilerine göre son 7 yılda kadın cinayetleri yüzde 400 arttı. Yıllardır bu konuda artan olaylara rağmen alınması gereken önlemlerin yetersiz kaldı. Yani yine sorumluluk makamındakilerin süslü mücadele cümleleri çözüm olmadı” şeklinde konuştu.

“KAYSERİ’DE DE ACI OLAYLAR YAŞANDI, GERÇEKLERLE ARTIK YÜZLEŞİN”

Artık gerçeklerle ve toplumun geldiği noktayla yüzleşilmesi gerektiğini belirten İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, artan ekonomik sorunlarla birlikte de şiddetin ve olumsuz bazı olayların daha da arttığını dile getirdi. Kayseri’de de kadın cinayetlerinde  ve şiddette artışın olduğunu ve bunun yanında bir süre önce bir babanın küçük kızını camdan sarkıtıp, çocuğun annesinin gözleri önünde intihar girişiminde bulunduğuna da dikkat çeken Ataş, yıllardır  ötelenen, halının dibine süpürülen yani günü kurtarma politikalarıyla mücadele edilmeyen, çözüm üretilemeyen sorunların üzücü olayları beraberinde getirdiğine dikkat çekti.

“BİZ ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Bu konuda İYİ Parti olarak diğer ülke sorularında olduğu gibi bu konuda da ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını dile getiren Ataş, samimiyet ve birlikte mücadele çağrısı yaptı. Ataş, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre de ülke genelinde yaşamının herhangi bir döneminde eşi veya eski eşi tarafından fiziksel şiddete maruz bırakılan kadınların oranı yüzde 39.3 ve yaşadıkları fiziksel şiddet sonucunda yaralanan kadınların oranının yüzde 25.  Yine yaşadıkları şiddeti kimseye anlatamayan kadınların oranı ise yüzde 48.5 olarak ifade ediliyor.” dedi.

“SORUMLULUK MAKAMINDAKİLER, BU KONUDA GEREKEN ADIMLARI ATSIN”

Diğer önemli sorunlarda olduğu gibi bu gibi toplumsal yaralarda da hükümetin mücadelede, sorunları çözmede yetersiz kaldığını belirten Milletvekili Dursun Ataş, “İşte durum vahim. Yaşananlar ortada. Bu nedenle artık laf değil, icraat lazım. Ne yazık ki, mücadele edilmesi gerekirken, bazı kişilerin, siyasilerin, hatta kamu görevlilerinin kadına yönelik şiddeti, cinsel istismarı tetikleyecek açıklamalarına dahi göz yumulmuştur, ses edilmemiştir. Unutulmamalıdır ki,  kadın ve kadın bedeni üzerinden siyaset yapan bir takım zihniyetler, işte bu acı olayların yaşanmasının asıl sorumlusudur. Bu nedenle diyoruz ki, artık yeter. Sorumluluk makamındakiler, bu konuda gereken adımları atsın ve gerçeklerle yüzleşsin.” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler