VEKİL ÖZDEMİR SORDU : DEVELİ 2.SULAMA PROJESİ NİYE TAMAMLANMIYOR ?

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir vatandaşlar tarafından kendisine ulaştırılan sorunların en kısa sürede çözülebilmesi amacıyla sorunları meclis gündemine taşımaya devam ediyor. Kayseri Develi’li vatandaşlar tarafından bildirilen Develi 2. Merhale Sulama Projesinin hala bitirilememesi ve Yeşilhisar ilçesinde bulunan Şehit Kübra Doğanay Fen Lisesi’ndeki pansiyon yetersizliği sorununun çözümü konusundaki talepleri gündeme alan Milletvekili Özdemir, ilgili Bakanlara konuları aktardı.

 

PROJE NE ZAMAN TAMAMLANACAKTIR


Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, Kayseri'de yapımına 1974 yılında başlanan bazı Sulama Projelerinin ödenek yetersizliğinden dolayı tamamlanamadığını, çiftçilerin mağduriyetlerinin devam etmekte olduğunu ve 2014 yılında tamamlanması öngörülen ancak ödenek yetersizliği yüzünden inşaat çalışmaları aksayan Kayseri Develi 2. Merhale Sulama Projesinin 2016 yılındaki yetkililerin açıklamaları ile 2018 baharında biteceğinin ifade edilmesine rağmen olumlu bir gelişme olmadığını belirten Özdemir şu soruları yöneltti, “Develi 2. Merhale Sulama Projesinin tamamlanması için toplam da ne kadarlık bir ödenek gerekmektedir? Projenin ne zaman tamamlanması planlanmaktadır? Projenin tamamlanması için 2020-2021 yılları için DSİ 12. Bölge Müdürlüğü'ne ayrılan bütçe ne kadardır? Belirtilen projelerin bazı bölümlerinin iptal edildiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise hangi gerekçelerle, hangi bölümler iptal edilmiştir? Projenin devamı için yeni bir ihale yapılmış ya da yapılacak mıdır?

 

PANSİYON YAPILMASI PLANLANMAKTA MIDIR?


MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Kayseri ili Yeşilhisar ilçesinde Şehit Kübra Doğanay Fen Lisesinin 2016-2017 eğitim öğretim yılında açıldığını ve halen okulda 400 öğrencinin eğitim öğretim görmekte olduğunu, okul bünyesinde 100 kız öğrenci ve 100 erkek öğrenci olmak üzere 200 öğrenci kapasiteli pansiyon bulunduğunu, dolayısıyla pansiyon sıkıntısının mevcut olduğunu belirterek Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuka şu soruları yöneltti ve cevap istedi:

Yeşilhisar ilçesine 5 km. uzaklıktaki Şehit Kübra Doğanay Fen Lisesi'ndeki öğrenci velilerinin pansiyon konusundaki haklı taleplerinin karşılanması nasıl sağlanacaktır? Mevcut pansiyon binasının yeterli hale gelmesi konusunda Bakanlığınızca şimdiye kadar hangi çalışmalar yapılmış ve yapılması planlanmaktadır?

 

Diğer Haberler