"Koronavirüsü yumurta ihracatımızı durdurdu"

Korona virüsü sonrası Türkiye’nin İran Gürbulak sınır kapısının kapatılması nedeniyle Kuveyt başta olmak üzere körfez ülkelerine yumurta ihracatı durdu.  Her biri 20’şer  bin dolarlık yumurta taşıyan 125 TIR, Gürbulak kapısında halen  bekliyor. Kayserili yumurtacılar sorunun çözümü için Kayseri’de konferans veren Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Volkan Özgür Ağar’a çözüm bulması için dert yandı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden haftada körfez ülkelerine 250  TIR yumurta ihracatı yapıldığını belirten  YUM-BİR ( Yumurta üreticileri  Merkez Birliği) Yönetim Kurulu  başkanı   ve Kayserili Yumurta üreticisi İbrahim Afyon, "Her bir özel donanımla TIR yaklaşık 20 bin dolarlık, 350 bin adet yumurta taşır. Körfez ülkelerine haftalık olarak 250 TIR ihracat gerçekleştiriyorduk. Ancak şu anda Korona virüsü nedeniyle İran Gürbulak sınır kapısı transit geçişlere de  kapatılınca, 125 yumurta dolu TIR’ımız kapıda bekliyor.’’ dedi

YUM-BİR Genel Başkanı Afyon, konuyla ilgili olarak, son olarak Kayseri’ye ticaret ve Sanayi Odasının ortak toplantısına katılarak konferans veren, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Volkan Özgür Ağar  ile  görüşerek, yumurta üreticileri olarak acil çözüm istedi.

 

Diğer Haberler