"Sağlık için hepimiz için" denetimleri gerçekleşti

Kayseri'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine ilişkin denetimler yapıldı.

İçişleri Bakanlığınca "Sağlık için hepimiz için" sloganıyla Türkiye genelinde uygulanan denetimler kapsamında, Kayseri'de bir alışveriş merkezine giden Vali Şehmus Günaydın, iş yeri sahipleri ve vatandaşları maske, mesafe ve temizlikle ilgili uyardı.

Denetimin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Günaydın, amaçlarının farkındalık oluşturmak ve kamuoyunun hassasiyetini ortaya koymak olduğunu söyledi.

Günaydın, mesaileri gittikçe yoğunlaşan sağlık çalışanlarına gösterdikleri fedakarlıktan dolayı teşekkür ederek, hastanelerde bir sıkıntı, eksik olmadığını vurguladı.

Özellikle Kurban Bayramı'ndan sonra hastanelerde yoğunluk yaşandığını, pandemi polikliniklerine başvuranların sayısında hareketlilik olduğunu dile getiren Günaydın, "Amacımız bu yükü hafifletmek. Gündemimizde, Kayseri'yle ilgili önümüzdeki günlerle ilişkin herhangi bir kısıtlama yok. Düğünlerle ilgili sabit ekiplerimizi geçen haftadan itibaren görevlendirdik. Şu anda en büyük risk kaynağımız düğünler gözüküyor. Burada riskleri de minimize ettiğimiz takdirde çok daha rahat bir konuma geleceğiz." diye konuştu.

Öte yandan yapılan denetimlere farklı bölgelerde Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış ve KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitçi de katıldı.

Diğer Haberler