Erciyes’e 3 ayda 1 milyon 900 bin turist

Türkiye’ nin kış sporları ve turizm merkezi Erciyes dağını son 3 ayda 1 milyon 900 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Deniz seviyesinden 2 bin  200 metre yükseklikteki Tekir yaylasında bulunan toplam 1450 yatak kapasiteli konaklama tesislerinin rezervasyonları aylar önce dolunca, kent merkezindeki  6 bin yatak kapasiteli otel, motel rezidans ve kamuya ait  yataklı tesislerde devreye girdi

 KIŞ SPORLARI VE TURİZM MERKEZİ ERCİYES TIKLIM TIKLIM

Dağın yönetimini üstlenen Erciyes A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Kayseri’le ilk kez bu kış sezonunda, Kapadokya ile de irtibatlı olmak üzere 40 bine yakın yabancı turist geldiğini söyledi. Cıngı, ‘’ Erciyes dağına gelen ve konaklayan yabancı turist sayısında yüzde 76’lik bir artış gözlemlendi. Bu kış sezonunda Aralık, ocak ve Şubat ayları verilerine göre  Erciyes’i 1 milyon 900 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Gelen yabancı misafirlerimiz arasında Rus, Ukrayna, Polonya, Belarus, Çek, Hollandalı, Alman, Endonezya, Malezya,  Güney Kore ve Japon’lar yer aldı.’’ dedi.

YOLLAR GENİŞLETİLECEK YENİ OTOPARKLAR YAPILACAK

Üç aylık verilere göre gelen yabancı turistler arasında kayak yapanların  , geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 arttığına dikkati çeken Murat Cahid Cıngı, özellikle hafta sonlarında meydana gelen otoparklarda ve yollarda meydana gelen yığılmaya ilişkin olarak Karayolları nezdinde girişimler yaptıklarını,. Yol genişletme ve park alanlarını artırma gibi alternatifleri sunduklarını söyledi. Cıngı, Tekir yaylasındaki trafik sıkışlığı ve otopark sorununa çözüm olarak yolun  ve tesislerin karşısında bulunan Koçdağı eteklerinin alternatif olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan, Kayseri Valiliği verilerine göre kent gelen yabancı turist sayısı şubat ayında 38 binden ,68 bine ulaştı

Diğer Haberler