Kılıçdaroğlu: "Babacan’la, Davutoğlu’na kurulan kumpası bozmak boynumun borcu"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim tartışmalarından, pandemi sürecine kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Bir televizyon programında gündemi değerlendiren CHP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidarın uygulamalarını eleştirdi.

Türkiye’nin erken seçime gidip gitmeyeceğine karar verecek olan tarafların birisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diğerinin ise ortaklığı bozup bozmayacağı belli olmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin olduğunun altını çizen CHP Genel Başkanı, “Erdoğan erken seçim diyebilir. Sayın Bahçeli de “Ben bunlardan bıktım, ekonominin hali ortada” der erken seçim ister” tespitinde bulundu.

CHP olarak alanlarda ve seçime hazır olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, olası bir seçimde DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’ne vereceği desteğin gerekçelerini şu sözlerle açıkladı:

“Onlar erken seçim desin ya da demesin. Ekrem İmamoğlu'nun seçimi kazanmasını nasıl yaptılar. YSK'da kumpas kurdular. Şimdi Ali Babacan ve Davutoğlu için de kumpas kuruyorlar. Bu kumpası bozmak benim boynumun borcudur. Seçim barajını kim getirdi? Darbeciler. Madem darbeye karşısın neden bu anayasayı değiştirmiyorsun. Babacan düzgün bir insan. O yapı içerisinde Babacan da Davutoğlu da adı yolsuzluğu bulaşmamış, o yapılanmada nadir insanlardan. Sayın Babacan, ekonomide kaynakların nereye kullanılması gerektiği konusunda birikim sahibi bir insandır.”

Diğer Haberler