KUMSmall Mayıs ayında açılıyor

Erciyes KSS Yapı Kooperatifi'nin projesi olan ve Avrupa’nın en büyük karma AVM projesi  olması beklenen KUMSmall Factory'nin Mayıs ayınd açılması bekleniyor. Erciyes KSS Yapı Kooperatifi'nin yeni  Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük karma projesi olması beklenen KUMSmall Factory ile Dünya’da ilk kez klasik bir alışveriş merkezi ile mobilya ve dekorasyon konsepti bir araya gelecek. Projenin özellikle Kayseri mobilya sanayine ve bölgedeki alışveriş akışına büyük katkı sağlayacağı öngörülüyor. Temeli 2016 yılında atılan KUMSmall Factory Projesi'nin yaklaşık 2 Milyar TL bütçe ile Cumhuriyet tarihinin mobilya sektöründeki en büyük devlet yatırımı olduğunu kaydeden Sarıkaya, “KUMSmall Factory’de, Türkiye’nin en önemli mobilya markalarını ve Kayseri’de üretim yapan mağazası olmayan 200’e yakın marka vitrine çıkacak. Bölgenin en büyük kapalı eğlence alanı ile giyimden ayakkabıya, cafeden  restoranlarına kadar kısa sürede bölgenin vazgeçilmez buluşma lokasyonu olacak. 1.5 milyon metrekare alanda mobilya üretim ve Ar-Ge merkezlerinin yer aldığı projede, 180 bin metrekare  alanda 400 mağaza, 6 bin araçlık otoparkı ile, 365 gün fuar konseptinin hayata geçeceği Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük karma alışveriş merkezi olacak. Projenin toplam alanı 350 futbol sahası büyüklüğüne ulaşırken, klasik alışveriş merkezi ile mobilya ve dekorasyon sektörüne ait markaları bir araya getiren, Türkiye’nin ilk karma AVM’si unvanına da sahip olacak. Üreten Kayseri, kalkınan Türkiye hedefiyle ihracat rakamlarımızı kısa vadede 1 milyar dolar üzerine çıkarmayı planlıyoruz” diye konuştu.

İnşaat ve finansmanı TOKİ ile gerçekleştirilen proje ve kooperatifçiliğin öneminden bahseden Sarıkaya, “Mobilyada ihracatı artırmak ve  dünya mobilya pazarında mobilya tasarımından, mobilya modasında daha etkin bir rol almak için 2009 yılında Erciyes KSS Yapı Kooperatifi’ni kurduk. Ardından  Kayseri'nin  mobilyada dünya pazarında daha büyük pazara sahip olması için  Ar-Ge merkezlerinin, üretim alanları ve satış mağazalarının bir arada bulunduğu büyük entegre bir tesis olan  KUMSmall Factory Projesi için kolları sıvadık” dedi

“MOBİLYANIN SİLİKON VADİSİ”

Kobilerin tasarım ve Ar-Ge desteğiyle modern, yenilikçi ve alternatif ürün geliştirmeleri için  Mobilya Altyapısını Geliştirme Projesi'ni (MOBİTEK) faaliyete geçirdiklerini söyleyen Sarıkaya, “Orta ve küçük ölçekli mobilya üreticilerinin çoğunlukta olduğu uluslararası kabul görmüş bir tasarım ve inovasyon merkezi olarak hizmet sağlayacak. Üreticiler satış, dış ticaret ve pazarlama desteği alacaklar. MOBİTEK, Orta Anadolu Kalkınma Birliği, Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi, Kayseri Marangozlar, Döşemeciler ve Mobilyacılar Odası’nın girişimi ile Avrupa Birliği’nden alınan 9.6 milyon euro hibe  ile hayata geçti. Mobilya tasarımı ve teknolojilerinde yeniliklerle gelen tüm girişimcileri destekleyecek. Özellikle mobilya teknolojilerinde tasarım, model, kullanıcı dostu teknolojik ürün modelleme yeni ürün geliştiren ancak üretime gücü bulunmayan girişimcilere ürünlerini üretme imkanı sağlayacak” ifadelerini kullandı. 

Diğer Haberler