Tarım işçilerinin çocuklarının yüzü güldü

Kayseri'de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Türk Kızılay Toplum Merkezi koordinatörlüğünde mevsimlik tarım işçilerine yönelik etkinlik düzenlendi. 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kocasinan ilçesi Mahzemin Mahallesi'ndeki çadırlarda barınan mevsimlik işçiler ve aileleri sağlık taramasından geçirildi, çocuklara uçurtma ve balon gibi hediyeler verildi. 

İl Tarım ve Orman Müdürlü Mustafa Şahin, yaptığı konuşmada, Bakanlıklarının mevsimlik işçilerle ilgili çalışmalarını duyurmak ve onları mutlu etmek adına bir araya geldiklerini belirtti.

Proje ortaklarından Türk Kızılay ekiplerinin de aralarında yer aldığını belirten Şahin, "Tarım işçilerimiz, tarımın vazgeçilmez unsurudur. Bu ülkede biz tarıma ne kadar muhtaçsak bir o kadar da mevsimlik tarım işçilerine ihtiyacımız var. Önümüzdeki dönem içerisinde bu sahalarda sabit tuvaleti, banyosu ve mutfağı olan tesisleri yapmak için çaba sarf ediyoruz. Kızılay da bugün burada eğitim verdi." dedi.

Şahin, çocukları da mutlu ettiklerini dile getirerek, onlar mutlu oldukça kendilerini de mutlu olduğunu kaydetti. 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde tarım işçileri ile alakalı tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Şahin, Türk tarımına katkılarından dolayı işçilere teşekkür etti.

Kurutulmuş meyve ikram edilen etkinlikte, çocuklar hediye edilen uçurtmaları uçurarak eğlendi.

Diğer Haberler