Turnuva Hakemi Özkan: “Adil olmak zorundayız"

Kayseri’de gerçekleştirilen 5. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nda konuşan Turnuva Başhakemi Derya Özkan, “Hakem olarak çocuklarımıza adil yaklaşmak zorundayız. Turnuva adil bir şekilde gitmeli. Yaklaşık 120 hakemle çalışıyoruz. Çocuklara göre az ama yine de çok hatırı sayılır bir sayımız var. 120 hakemimiz çocukların adil bir şekilde yarışmasını sağlıyor. Kayseri’ye karşı oldukça açığız aslında. Kayseri’den gelen tüm teklifleri değerlendiriyoruz” dedi. 
 
Milli Eğitim Bakanlığı ve Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) organizesiyle 5. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası açılış töreni bugün Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı. 74 ilde birinci olan öğrenciler turnuvada yarıştı. İlkokul kategorisinde Eqilibrio, Q-bitz, Mangala, Pentago ve Küre kategorilerinde yarışırken; ortaokul öğrencileri Kulami, Reversi, Mangala, Pentago ve Küre kategorilerinde yarışıyor. 
 
Turnuva hakkında bilgi veren Turnuva Başhakemi ve Türkiye Şampiyonasının Turnuva Koordinatörü Derya Özkan, “74 ilde bu turnuvayı gerçekleştirdik. Hepsini koordine ettik. Şimdi burada Türkiye şampiyonasını gerçekleştiriyoruz. 74 ilimiz var yaklaşık 725 öğrencimiz var. Biz ilk bu sürece başladığımızda eleme usulüyle yapmıştık fakat şunu fark ettik ki uzak diyarlardan gelen çocuklar bir maç oynayıp bazen geri dönmek zorunda kalıyor. Sistemimizi değiştirdik şu an dünya çapında kullanılan bir sistemi kullanıyoruz. Bu sistem sayesinde çocuklar elenmeden 7 tur boyunca 7 farklı rakiple oynuyorlar. Bu iki gün sürecek. Hakem olarak çocuklarımıza adil yaklaşmak zorundayız. Turnuva adil bir şekilde gitmeli. Yaklaşık 120 hakemle çalışıyoruz. Biz burada. Çocuklara göre az ama yine de çok hatırı sayılır bir sayımız var. 120 hakemimiz çocukların adil bir şekilde yarışmasını sağlıyor. Tabi itirazlar geliyor mu, geliyor. Mutlaka gelecek onları da adil bir şekilde çözmeye çalışıyoruz. Kayseri’yi seviyoruz. Kayseri de birçok etkinlik yaptık. Daha önce buradan sorumlu öğretmenimiz Veysi Bey’le birlikte burada federasyonumuza bağlı kulüpler şampiyonası yaptık. Daha önce yine çalıştay yaptık. Şimdi de Türkiye Şampiyonasını gerçekleştiriyoruz. Kayseri’ye karşı oldukça açığız aslında. Kayseri’den gelen tüm teklifleri değerlendiriyoruz. Yeniden burası nasip olur mu, inşallah olur. Seviyoruz, ortam güzel, çocuklar beğendi, gezdiler, gördüler, Kayseri’yi sevdiler. İnşallah tekrar burada buluşacağız” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler