'Hızlı tren çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor.'

 Milli Savunma  Bakanı Hulusi Akar, Kayseri'den 2 saatte Ankara'ya ulaşımı sağlayacak hızlı tren için çalışmaların yapıldığını söyledi. Akar, "İnşallah rahat bir şekilde Ankara'ya 2 saatte gitme konforu edineceğiz. Bununla ilgili tüm gerekli çalışmalar yapıldı; süratli bir şekilde önümüzdeki günlerde inşallah bundan yararlanacağız, yüksek hızlı trene kavuşacağız" dedi.

 

Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı Hulusi Akar, AK Parti Milletvekili Adayı Hüseyin Okandan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu Yıldırım Beyazıt Mahallesi Dadaloğlu Parkı'nda düzenlenen piknik etkinliğine katıldı. Etkinlikte vatandaşlara ikramlarda bulunuldu. 

 

'TÜRKLER VE KÜRTLER KARDEŞTİR'

 

Terörle mücadele mesajı da veren Akar, "Biz milletimizin, vatandaşımızın anlayışına, ferasetine güveniyoruz. 85 milyonun bir ve beraber olduğuna inanıyor 'Türkler ve Kürtler kardeştir' diyoruz. Bu konuda kimse yanlış hesap yapmasın. Bizim hedefimizde de sadece PKK ve teröristler var. Çok şükür biz hafif silahlar, top, tank, helikopter, İHA, SİHA ve gemilerimizi Allah nasip etti kendimiz yapıyor ve satıyoruz" ifadelerini kullandı.

'HIZLI TREN ÇALIŞMALARI HIZLI ŞEKİLDE İLERLİYOR' 

 

Yerköy-Kayseri hızlı tren hattı projesi hakkında da bilgi veren Akar, "Kayserimizde havacılığa uygun olarak yatırımlar devam ediyor. Hava bakım fabrikamızda Airbus firmasıyla anlaştı, A400M dediğimiz uçakların fabrika seviyesi bakımını yapıyoruz. Artık dünyada benzin ve mazot kalmayacak, herkes pile yöneldi bu yüzden ASPİLSAN çok önemli. Ana tamir fabrikamız emrinizde, yakında terminal binamız açılıyor. 2 milyon yolcu gelip gidecek ve bu iş demektir, iş imkanı demektir. 4. OSB onaylandı, tarımdaki sulamaların yüzde 50'sini devlet destekleyecek. İPARD dediğimiz, çiftçi kardeşlerimizin bildiği Kayseri'de bu ayrıcalığa dahil oldu. Elimizden geldiğince gece gündüz demeden çalışıyoruz. İnşallah rahat bir şekilde Ankara'ya 2 saatte gitme konforu edineceğiz. Bununla ilgili tüm gerekli çalışmalar yapıldı; süratli bir şekilde önümüzdeki günlerde inşallah bundan yararlanacağız, yüksek hızlı trene kavuşacağız" diye konuştu.

Diğer Haberler