"Kararlar tamamen bana ve yönetime ait"

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, "Aldığımız kararla ilgili operasyon veya temizlik gibi değerlendirme yapılmasını kabul etmiyorum. Çalışılan bir projenin birinci etabı olarak tanımlıyoruz." ifadesini kullandı.

MHK Başkanı Gündoğdu, gündeme damga vuran aralarında Kayseri bölgesi hakemi Abdulkadir Bitigen'in de olduğu bazı hakemlere görev verilmeyecek olması yönündeki kararı şöyle yorumladı; “Aldığımız bu kararın operasyon ve temizlik gibi kelimelerle değerlendirilmesini kabul etmiyorum. Türk hakemliğinin geleceği için bir süredir çalıştığımız projenin birinci etabıydı. Hakemliğinin son senelerine gelmiş, isimleri önemli derecede yıpranmış ve Türk hakemliğini maalesef güven kaybına uğratma aşamasına gelmiş olan arkadaşlarımızdı. Bir tercih yapmak zorundaydık, kişiler değil sistem daha önemliydi. Bu arkadaşlarımızın bir kısmı bulundukları liglerin yeterliliklerine karşılık veremediler.”

 

 

 

“BAZI ARKADAŞLARIMIZ KURUMUN ÜZERİNDE DAVRANIŞLAR İÇİNDE OLMAYA BAŞLADI”

“Verdiğimiz kararın bir gün bile beklemeye tahammülü yoktu. Karar 8 Mart günü verilmedi. Son 1.5 aydır adım adım Nihat Özdemir’e rapor verdim. O çalışmanın geldiği noktaydı 8 Mart. Her şeyden emin olmamız gerekiyordu. Bu tamamen benim ve kurulumun hazırladığı bir listedir. Nihat Özdemir ve kulüpler de dahil hiç kimseden bir talep gelmedi. Bazı arkadaşlarımız bilerek ya da bilmeyerek kurumun üzerinde davranışlar içinde olmaya başladı. Bunun hakemliği olumsuz etkilendiği tespit ettik.”

Diğer Haberler