"Kayseri'nin göbeği olan Sancaktepe ve Kâzım Karabekir mahallelerinde halâ doğalgaz yok"

Gelecek Partisi Kayseri İl Başkanı Zülküf Arslan, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı basın açıklamasında şehrimizin ve ülkemizin sıkıntılarını, halkımızın dertlerini dile getirmeyi gelenek haline getireceklerini belirtti.

İl Başkanı Zülküf Arslan, şunları söyledi; "Sancaktepe’de Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin sebep olduğu mağduriyet sonrası vatandaşlarımıza hem siyasi hem hukuki destek vermek için Sancaktepe mahallemize gittik. Biliyorsunuz Büyükşehir Belediyesi Başkanı satılan arsalarda ev oldugunu bilmiyorduk demişti. Bu insanlar elektrik su faturalarını, çevre vergilerini ödemiyorlar mı?? Seçimlerde oy istemek için gittikleri insanların varlıklarından haberdar mı değillermiş. Bu insanlar evlerini tırnaklarıyla kazıya kazıya yaptılar, 70'lerden 80'lerden beri emek harcadılar. Ama Sayın Başkan hiç birinden haberdar değilmiş.. Bu insanlar son imar barışında yapı kullanım belgelerini almışlar, bu belge için de ilk önce Numarataj Müdürlüğünden kapı numarası aldılar.. Devlet bu belgeleri tanzim ederek bu vatandaşların zilyetligini kabul ediyor, hem de mükerrer olarak satışını yapıyor. Bu her şeyden önce Devletin kurumlarına olan güveni zedeliyor.

Ancak bu Sancaktepe halkının maruz bırakıldığı, mağdur edildiği tek olay da değildir. Iki hafta önce mahalleye ziyarete gittiğimizde vatandaşlarımızın durumunu yakından gördük, soru ve sorunlarını dinledik. Biliyorsunuz Belediye yetkilileri ve Sayın Cumhurbaşkanı Kayseri'nin çevre ilçelerine kadar doğalgaz götürdüklerini iddia ediyorlardı; ama gördük ve öğrendik ki Kayseri’de Pınarbaşı, Sarız, Sarıoğlan, Özvatan, Felahiye ve Akkışla ilçelerinde hâlâ doğalgaz hattı yok. Ama çevre ilçeleri geçtik, Kayserinin göbeğinde Sancaktepe ve Kazım Karabekir mahallelerindeki evlerde bile doğalgaz yok. Sancaktepe'de vatandaşlara iki seçim öncesinde imar ve doğalgaz sözü verilmiş, ama seçimden sonra ne bir daha gelen olmuş ne de vaatleri hatırlayan olmuş..

Düşünün Sancaktepe gibi yaklaşık 3 bin hanenin olduğu bir mahalleden bahsediyoruz ama Meydana, çarşıya bile otobüs gitmiyor, bu kadar insan Yeşil Mahalleden aktarma yapmak zorunda bırakılıyor.. Bu iktidar hani mazlumların sesi olacaklardı, bu insanlar eşit TC vatandaşı değil mi, garip gureba diye mi kapılarına kimse gitmiyor, doğalgaz ve ulaşım gibi bir imkanlardan mahrum bırakılıyor. Hatta bazı vatandaşların evinde kanalizasyon bile yok. 21. yüzyılda Kayseri halkına reva gördükleri tablo bu..

Sorunlar Ortak Akıl ile Çözülebilir

Ak Parti İl Başkanı, bir canlı yayında bütün partilerle şehrimizin sorunlarını görüşmek üzere bir araya geleceklerini söylemişti. Biz bu çağrıya seve seve, koşa koşa gideriz, yeter ki halkımızın sorunlarının çözümü adına bir adım atılsın; ancak henüz Gelecek Partisi olarak bize böyle bir çağrı veya davet gelmedi. Bizler şehrimizin sorunlarının masaya yatırılması ve çözülmesi adına her türlü desteği vermeye hazırız, bizlerin bu konuda çeşitli çalışmalarımız da var. Bizler sadece eleştirmek için değil, yapılan güzellikleri de dile getirmek için siyaset yapıyoruz. Halkımızın sorunlarının çözümü adına ev sahibi de oluruz, misafir de oluruz. Fikirler bir arada tartışılırsa,  daha güzel çözümlerin çıkacağına inanıyoruz. Biz ortak akla önem veriyoruz, istişarede hayır olduğuna inanıyoruz.

  Kara Bulutları Dağıtmak için Geleceğiz.

Biz Gelecek Partisi olarak aylardır neyin ne olduğunu anlatmaya çalıştık. Ve bugünlere korku duvarlarını aşarak geldik. Büyük Kongremizde vurguladığımız gibi İstiklal Marşımızın “KORKMA!” hitabından ilham aldık. Gelecek kadroları olarak, şehrimiz ve milletimizin üzerindeki kara bulutları dağıtmaya başladık..

O Kara bulut nedir?? Kamu kaynakların rant uğruna birilerine peşkeş çekilmesidir. Talas'taki ballı parseller artık hepimizin malumu. Dün de Içişleri Bakanı çıkıp o ihalenin mevzuata uygun olduğunu ve iptal edilmeyeceğini söyledi. Peki madem hukuka uygundu, 2 daire başkanı bu yüzden neden istifa etti??"

 

O kara bulut nedir; iktidarın akıl almaz uygulamaları yüzünden beş yılda 475 Milyar $, kişi başına 5.875$ gelirin buhar olmasıdır.. 120 Milyar $ rezervin heba olmasıdır, döviz rezervi kalmadığı için tonlarca altının satılmaya başlanmasıdır. En son dün yine faiz artırdılar. Düne kadar faize savaş açtığını söyleyen CB Erdoğan artık sürekli faizleri artırıyor. Damat Bey Hazin(e) Maliye Bakanı olduğunda faiz 625 baz puan artmıştı.. Damat Bey gitti, faiz bu sefer de 475 baz puan artırıldı.. Ne oldu faiz lobisine?? Hani dış güçler, kumpas kuranlar?? Ne zaman faizci oldunuz??

 

Dün yapılan faiz artırımı, yıllardır sürdürülen akıl dışı politikaların sonucudur. Plansız, programsız yönetimin faturasını milletçe hep birlikte ödüyoruz.. Acı ilacı millet değil, hükümet içmeli. Sorun ne faiz lobisi ne de dış güçler; sorun milli geliri artırmayı geçtik sabit tutmayı bile beceremeyen 2.5 partili bu koalisyonda.. Bu iktidar; milletten alıp yandaş üç beş şirkete, yolsuzluk projelerine verdiği milyarların, enflasyonu, faizi ve işsizliği çift haneli rakamlara çıkarmanın hesabını verecek! Öyle af dileme mizansenleriyle kurtulamazlar. Böylesi bir yıkımdan kimse "af"la kurtulamaz!

Bizim Gelecek Partisi olarak Programımızda yazdıklarımızı Sayın Cumhurbaşkanı ve iktidar yeni hatırlamış, onları yeni yeni kullanmaya başladılar. Diyorlar ki; "Ekonomide güven için hukuk ve adalet lazım" Biz de iktidara GÜNAYDIN!! diyoruz. Ve diyoruz ki Sorun İktidarda Çözüm Gelecekte

Diğer Haberler