"Kur artışı, milletimizi 50 milyar TL'lik yük altına soktu"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve ekonomi kurmayları; Ticaret Politikaları Başkanı Mustafa Mente, Hazine ve Maliye Politikaları Başkanı Serkan Özcan ve Genel Başkan Başdanışmanı İbrahim Turhan bu kez de Ekonomi Değerlendirme Toplantısında ekonominin gidişatı ile ilgili sert eleştirilerde bulundu.

Davutoğlu ve ekonomi kurmayları, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın geçen hafta açıkladığı Yeni Ekonomi Programı’na (YEP) ilişkin değerlendirmelerin yanı sıra kurdaki artışı ve ekonominin genel gidişatını değerlendirdi. 

Toplantıda ekonomi yönetimine sert eleştirilerde bulunan Davutoğlu, "Ekonomi yönetiminin açıkladığı bu yeni ekonomi programının varsayımları tam bir cehalet örneğidir" derken, Serkan Özcan dolar maliyetini "Son 9 aylık dönemde yaşanan kur artışı ile kamu borcundaki artış, bütün milletimizin topladığı toplam vergi gelirlerinden 50 milyar TL daha fazla bir yükle karşı karşıya bıraktı toplumu" açıkladı. 

İbrahim Turhan da ekonomide 'yerlilik ve millilik masalı'nın çöktüğünü savunurken, Mustafa Mente, "Ekonomi Bakanı'nın yeni açıkladığı ekonomik program, Türkiye'de iddiasızlığın, vasatın ve iflasın ifadesi olmasının ötesinde başka bir anlam ifade etmiyor" ifadelerini kaydetti.

Basın toplantısından öne çıkan açıklamalar şöyle:

"Ortada net bir cehalet var. Ekonomi yönetiminin açıkladığı bu yeni ekonomi programının varsayımları tam bir cehalet örneğidir.

Herhangi bir esnafın bile umursadığı kuru Sayın Bakan umursamıyormuş. Kuru önemsemiyorsanız kuru aşağıda tutmak için 100 milyardan fazla dövizi neden sattınız?

Bir akademisyen olarak söyleyeyim, tez savunan öğrenci, bir cümleyi çok tekrar ediyorsa ya özgüveni yoktur, ya da cehaletini örtmeye çalışıyordur. Her cümleye "Burası çok önemli" diye başlayan birisi de, neyin önemli olduğundan habersizdir.

Açıkladıkları yeni ekonomik program tutarsız ve stratejik perspektiften yoksun. Türkiye'yi nereye götüreceği belli olmayan bu program, kurumsal akla değil bireysel bir akla dayanıyor."

Diğer Haberler