"PKK terör örgütü tükenme noktasına geldi"

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Terörle mücadelede içerde “ara-bul-yok et” stratejisini başarıyla uygulayan Türkiye, sınır ötesi gayretlerinde de “tehdidi kaynağında yok etme” anlayışıyla başarılı ve sonuç alıcı bir dönemden geçiyor. PKK terör örgütüne nefes aldırmayan bu iradeyle örgüt tükenme noktasına geldi" dedi.

MHP'li Özdemir, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Terörle mücadelede içerde “ara-bul-yok et” stratejisini başarıyla uygulayan Türkiye, sınır ötesi gayretlerinde de “tehdidi kaynağında yok etme” anlayışıyla başarılı ve sonuç alıcı bir dönemden geçiyor. PKK terör örgütüne nefes aldırmayan bu iradeyle örgüt tükenme noktasına geldi.

24 Temmuz 2015 tarihinden bu yana yaklaşık 40 bin teröristin etkisiz hale getirilmesi ile beraber, örgütün lider kadrosundan çok sayıda isimin de başarılı operasyonlarla imha edilmesi, PKK terör örgütünü her yönden nefes alamaz duruma getirmiştir. Örgütün kurucu kadroları eskimiş, çoğu etkisiz hale getirilmiş, ideolojisi çökmüş, olanakları sıfırlanmış, 21. Yüzyılda var olamayacağı ortaya çıkmıştır.

Bütün bunlardan daha önemli ve değerli olanı ise PKK terör örgütünün insanlık düşmanı bir cinayet ve narko şebekesi olduğu her yönüyle anlaşılmıştır. Örgüte yeni katılımlar sıfırlanmış, hatta kandırılarak katılımları sağlanan çok sayıdaki isim kendi iradeleri ile yine PKK terör örgütünden kaçarak ailelerine kavuşmuştur. Örgüt, ekonomik imkânlarından mahrum kalmış, lider kadrosu saklandıkları inlerinden başlarını çıkaramaz olmuştur.

Suriye’de 2016 yılından itibaren başlatılan dört askeri harekât ile kapsamı genişletilen ve milli güvenliğimize yönelik tehditleri bertaraf eden gayretlerimiz, Irak’ta sürdürülen Pençe Harekâtları ile daha üst noktaya taşınmış, PKK terör örgütünün hiçbir yerde barındırılmayacağı kararlı bir şekilde gösterilmiştir.

Terörle mücadelede sergilenen kararlılık örneği diplomasi alanına da taşınmış, bilhassa örgütün finans kaynağı sağladığı bazı ülkeler üzerindeki haklı gündemlerimiz netice vermiştir. Bu cihette PKK terör örgütü, yönetim kadrosu üzerinde zaafa uğramış, alt seviyelere talimat zinciri büyük ölçüde kırılmış, finans kaynakları kaybolmaya yüz tutmuş, eylem kapasitesi azalmış, tutunduğu sahalarda emniyetli bir varlık gösteremeyeceğini anlamıştır.

Mevcut durumda Irak’ta şaibeli ve kirli bazı aileler vasıtasıyla kendisine yer edinmeye ve yeni tecrübeler kazanmaya uğraşan PKK, bu çabasında da yenilgiye uğramış, umduğunu bulmamıştır. Üstelik Suriye ve Irak’ta çok sayıdaki yerel unsurun PKK terör örgütüne karşı alenen savaş açması ve örgütü bulundukları yerde barındırmayacaklarını göstermeleri de PKK açısından sonunun görüldüğü bir başka somut gelişme olmuştur.

Suriye, Irak ve Kafkasya’da yaşanan diğer gelişmeler de beraberinde düşünüldüğünde; PKK terör örgütünün artık tamamen biteceği kesinlik kazanmıştır. Bunun farkında olan ve bazı bölgesel hesapları bulunan ülkeler de PKK’dan umutlarını kaybetmiş, bu terör örgütü ile yol yürüyemeyeceklerini görmüştür. Aynı dönemde örgütün yönetim kademeleri arasındaki anlaşmazlık ve huzursuzluk kendisini açıkça belli etmektedir.

Türkiye’nin kararlı ve başarılı politikaları ile PKK terör örgütü yakın bir süre içerisinde daha da küçülecek ve kendisine sadece belirli noktalarda gizlenme imkânı arayarak, çoktan tükenen nefesini sürdürmek isteyecektir ancak bu da kendisi açısından fayda getirmeyecektir. PKK’nın miadı dolmuştur. Bu şeytani yapı tıpkı Taşnak, Hınçak ve Asala gibi Türk Milleti’nin kudreti karşısında yenilecek ve tarihe gömülecektir.

Bunun farkında olan terör örgütü, varlığının devam ettiğini gösterebilmek için 1 Ekim 2023 tarihinde Ankara’da başarısız bir eylem gerçekleştirmiş, sadece belirli çevrelere kendisini gösterebilmeye çalışmış ancak bunda da arzu ettiği sonucu alamamıştır. İçişleri Bakanlığı’nı hedef alan menfur saldırı anında bertaraf edilmiş, akabinde Irak’ta bulunan terör hedeflerine hava kuvvetlerimiz tarafından ani bir baskın ile belirlenen hedefler başarıyla imha edilmiştir.

Dolayısıyla 1 Ekim 2023 günü gerçekleşen saldırı, PKK terör örgütünün tükenme aşamasına geldiğini her yönüyle ortaya koyarken, özellikle Irak ve Suriye’de kendisine emniyetli alan edindiğini düşündüğü alanlardan giderek sökülüp atılması da yeni gündemleri beraberinde getirmiştir.

PKK terör örgütü, bir süre sonra kesin tasfiye aşamasına gelecek, bu şartlarda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuvvet ve kudreti karşısında mücadelesinde başarısız kaldığı gerçeğini kendisi de kabul etmek durumunda kalacaktır. Teröristleri bundan başka bir sonuç beklememektedir. Ya sarı torba, ya da pişman olup Türk adaletine sığınmak. İkisinden başka bir sonuç yoktur.

Türkiye için önem arz eden asıl husus ise PKK sonrası gündeme hazırlık yapmaktır. Bölgesinde liderliğini teyit etmiş ve kabullendirmiş, küresel bir güç olma vasfıyla iradesini her fırsatta ortaya koyan anlayışıyla hareket eden Türkiye gerçeği karşısında, PKK’dan umudunu kesen ülke ve çevrelerin yeni tehditler oluşturma gayretlerine karşı uyanık davranarak, henüz işin başında, ortaya çıkarılmak istenecek yeni tehditleri bertaraf etmek bekamız açısından öncelikli konulardan birisi olacaktır."

Diğer Haberler