15. Tarım Fuarı Kayseri'de açıldı

Kayseri'de 15. Tarım Fuarı bugün açıldı. 250 Firmanın katılımlarıyla gerçekleşen fuarda Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli traktörü de tanıtılacak. Fuarın açılış törenine Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, TAGEM Genel Müdürü Özkan Kayacan, Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, siyasi partilerin il başkanları, protokol üyeleri ve çiftçiler katıldı. 3 gün boyunca devam edecek fuar 23 Şubat’ta son bulacak.

Kayseri ve Türk Dünyası Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Bu yıl rekor bir katılım ile 250 firma fuara katıldı. Ziyaretçilerinde açılışa ve firmalara yoğun bir ilgisi vardı. Ülkemizin ilk yerli ve milli elektrikli traktörü de fuar ile birlikte ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fuarın açılış törenine Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, TAGEM Genel Müdürü Özkan Kayacan, Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, siyasi partilerin il başkanları, protokol üyeleri ve çiftçiler katıldı.

Açılışta konuşan Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, “Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları adının verilmesi, Kayseri’deki insan profilinin tamamının bir araya geldiği ve Kayseri’den çıkacak olan sesin tüm Türk Dünyasına ulaşabilmesini hedeflemektedir. Burada asıl amaç da sadece Kayseri’de olan tarımın burada kalması değil, buradaki teknolojileri Türk Dünyasına taşıyabilmek, buradaki teknolojilerimizi dost ve kardeş ülkelerimize ulaştırabilmek. Tarım dünyada vazgeçilmezlerin arasında. Her şeyden vazgeçilebilir belki ama açlık, dünyadaki en büyük problem. Burada yeni tarım makinelerini, yeni çeşitleri ve ülkemizdeki en büyük problemlerden biri olan maliyetlerin azaltılması anlamında TAGEM ve özel sektörün birlikte hareket ederek, yakın zamanda piyasaya arz edilecek olan elektrikli traktörümüzü de görme imkanına sahip olacağız” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından protokol tarafından kurdele kesilerek, protokol üyelerine plaket takdimi yapıldı. Plaket takdiminin ardından protokol üyeleri fuarı gezerek sergilenen ürünler hakkında bilgiler aldı.

Diğer Haberler