AGÜ’DE ULUSLARARASI KONFERANSI

Avrupa Birliði ve Türkiye tarafýndan finanse edilen "Connect for Creativity" projesinin ikinci uluslararasý konferansý, ‘Yaratýcý Katalizör: Yaratýcý endüstrilerin geliþtirilmesinde üniversitelere düþen rol’ baþlýðýyla, Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) baþladý.

British Council tarafýndan yürütülen, Türkiye’den Atölye Ýstanbul, Abdullah Gül Üniversitesi, Yunanistan’dan Bios ve Sýrbistan’dan Nova Iskra iþ birliðiyle düzenlenen ve Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu’nda baþlayan konferansa aralarýnda Birleþik Krallýk, Sýrbistan, Türkiye ve Yunanistan’ýn da bulunduðu 16 ülke ve 35 þehirden önemli konuþmacýlar katýldý.

Konferansýn açýlýþý töreninde konuþan Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ýhsan Sabuncuoðlu, günümüzde üniversitelerin ve yüksek öðretim kurumlarýnýn sadece bilgiyi paylaþma veya aktarma yeri deðil ayný zamanda üretilen yeni bilgileri toplumun yararýna kullandýðýmýz bir ortam yaratma yeri olduðunu söyledi.

Prof. Dr. Sabuncuoðlu üniversitelerin biri eðitim, ikincisi araþtýrma-bilgi üretme ve diðeri de, ayný zamanda, ürettiði bilgiyi toplum yararýna kullanmak için olan, toplumsal etki olmak üzere üç misyonunun olduðunu kaydetti.

Üniversitelerin toplumsal etki misyonu kapsamýnda, yaratýcý endüstrilerin geliþtirilmesinde üniversitelere de önemli roller düþtüðünü ifade eden Sabuncuoðlu, bu yaratýcý endüstrilerin stratejik bir sektör haline geldiðine kesinlikle inandýðýný dile getirdi.

Dünyadaki küresel sorunlara dikkati çeken Sabuncuoðlu AGÜ’nün kuruluþundan itibaren küresel sorunlara eðildiklerini ve AGÜ Ways adýndaki derslerle bu sorunlara öðrencilerin çözüm önerileri üretmekte olduklarýný anlattý.

Ayrýca, üniversitenin kurulduðu ilk yýllarda, genç iþsizlik probleminin günümüz toplumunun küresel sorunlarýndan biri olacaðýný fark ettiklerini belirten Sabuncuoðlu, bu nedenle Uluslararasý Gençlik Ýstihdamýnda Zorluluklar Fýrsatlar (ISYEC) sempozyumu baþlattýklarýný ve 2014, 2016 ve 2018 yýllarýnda olmak üzere 3 defa düzenlediðimiz bu sempozyumda genç iþsizliðinin önüne geçmenin yollarýný aradýklarýný söyledi.

Diðer Haberler