Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi: " O gülerken, biz kahrolduk."

 İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. Grup konuşmasına İdlib'de verdiğimiz şehitlerin adlarını tek tek söyleyerek başlayan Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İdlib saldırısından sonraki ilk konuşmasında gülümsemesine tepki gösterdi. Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:

"37 yiğit. 37 can. 37 yarım kalan öykü. Mahşerde buluşuncaya kadar yüreklerimizde olacaklar.

 

Ruhları şad, mekanları Cennet olsun. Peygamber efendimize komşu olsunlar inşallah. Devleti yönetenler, devlet ciddiyetinden, devlet adabından, sorumluluk bilincinden ne derece uzak olduklarını yine gösterdiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bana da iki çift söz söylemek farz oldu… Biliyorsunuz, bundan birkaç gün önce, Sayın Erdoğan, “birkaç tane şehit” diyordu. Bazı rakamları çok sever Sayın Erdoğan… Büyüme rakamları, yapılan yolların rakamları, açılan üniversite rakamları, toplanan vergi rakamları, inşaat rakamları... Bunlardan gülerek bahseder, çevresindekileri de güldürür. En acı günde bile, sevdiği rakamları sevmemezlik edemez Sayın Erdoğan. Ama, aynı zamanda bazı rakamları da hiç sevmez… İşsizlik rakamları, batan esnafın rakamları, kişi başına düşen milli gelir rakamları, borçlu insanımızın rakamları… Mesela elektriğe, doğalgaza gelen zam rakamlarını çok sever ama, İşçiye, emekliye yapılacak ücret zammı rakamlarını hiç sevmez. Yani yüzüne vurulan gerçekliğin rakamlarını sevmez, işine gelmeyince, sorumlusu olduğu gerçek rakamları bilmez, duymaz Sayın Erdoğan. Kaçar onlardan. Kimi zaman gülerek kaçar, kimi zaman susarak kaçar, kimi zaman kızarak kaçar. Nitekim “birkaç tane şehit” dedikten birkaç gün sonra, 36 rakamını duyduğunda da, böyle yaptı Sayın Erdoğan. Güldü, güldürdü, o gülerken biz düşündük.

 

 

 

 

 

 

37 oğlumuzu toprağa verirken, eğlenemezsin Sayın Erdoğan. 37 oğlumuzu toprağa verirken, dedikodu yapıp kıkırdayamazsın Sayın Erdoğan. 37 oğlumuzu toprağa verirken, “yol, köprü, tünel” edebiyatı yapamazsın Sayın Erdoğan. Bu işte bir gariplik var. Çiçeklerimiz solarken, bütün bir millet gözyaşı döküyor. Millet ağlıyor, milletin adamının yüzünde gülücükler… Ne diyor Akif; “Irzımızdır çiğnenen, evlatlarımızdır doğranan, Hey sıkılmaz; ağlamazsan, bari gülmekten utan!” Mehmetçik İdlib’de canını ortaya koyarken, siz ülkenizi korumak için ne yapıyorsunuz? Belli ki Sayın Erdoğan, milletinin birlik olmasından rahatsız olmuş, geçmiş tartışmaları açıyor. “Kavga etmeye devam edin.” diyor. Damat, kayınpederin şakalarına gülüyor. Eski Meclis Başkanı, yaşından başından utanmadan, eliyle koluyla damada espri yapıyor. Emekli perişan, esnaf perişan, gençler işsiz ama, onlar gülüyor. Millet ağlıyor, onlar eğleniyor… Şehitlerimizi onurlandırmanın yolu bu olamaz. Şehitlerimiz, bundan çok daha fazlasını hak ediyor. Bu millet, cumhuriyetini şehitlerine borçludur. Ama Cumhuriyetimiz, her alanda öyle bir gelişme göstermiştir ki, Şehitlerimizin adları da, bunun mimarları olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır." 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler