Aktaş, Palancıoğlu'na seslendi: "1153 işçiyi kadroya alın"

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Melikgazi Belediye şirketinde çalışan 1153 kişinin iktidar tarafından kadroya alacakları vaatleri verilmesine rağmen yine hükümetin kararı ile belediye şirketine dahil edilmelerine tepki gösterdi.

İşçilerin kadroya alınmaları ile ilgili Ak Parti'nin söz verdiğinöne süren ancak konu hakkında bir gelişme olmadığını aktaran Aktaş, “Kadro ile ilgili hiçbir şey yapılmadığı gibi bugün kadrolu işçilerimizle şirket işçilerimiz arasında gerek maaş gerekse diğer haklar noktasında ciddi fark var ve bu gerçekten adaletsiz bir durum. Bu adaletsizliğin ise mutlaka giderilmesi gerekiyor.” dedi

Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu işçilerimiz mümkün olabiliyorsa tamamı kadroya alınmış olurdu. Eğer böyle bir şey mümkün olamıyorsa bu takdirde sendika ile yapılan sözleşmede gerekli düzenlemeler yapılarak kadrolu işçilerimiz ne kadar maaş alıyorsa şirket işçilerimize de aynı maaş verilirdi. Ayrıca kadrolu işçilerimizin ne tür ilave hakları var ise aynı şekilde sözleşmede yine bunlar şirket işçilerimize aynen verilmiş olurdu. Sayın Başkan, belediye şirketinde çalışan bin 153 işçimizi kadroya almak için gerekli işlemi yapınız. Bu mümkün olamıyorsa sendika sözleşmesinde gerekli düzenlemeleri yaparak aradaki bu adaletsizliği gideriniz.” 

 

 

 

Diğer Haberler