Arık'tan Palas'ta 'borç nedeniyle açılmayan okul' iddiası

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Sarıoğlan İlçesi Palas Mahallesi’nde Sarıoğlan Belediyesi’nin borcu nedeniyle tamamlanmasına rağmen açılmayan okulu ziyaret etti. Vatandaşların şikayetlerini dinleyen Arık, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç’ın “Borcumuz yok, kendi yağımızla kavruluyoruz” sözlerini hatırlatarak, "Asıl kavrulanın Palaslıların çocukları… Sizlerin çocukları. Belediye borçlu, çocuklarımızın geleceği hacizli” diye konuştu.

CHP Kayseri Milletvekili Arık, Sarıoğlan İlçesi Palas Mahallesi’nde okulun depreme dayanıklı olmadığı için faaliyetinin sonlandırıldığını ve hemen yakınına Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bir okul yapıldığını belirten mahalle sakinleri, okul yapımı için arsa tahsisi yapan Sarıoğlan Belediyesi’nin borcu nedeniyle okul arsasına haciz konduğunu bu nedenle Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerin okulu teslim almadıklarını ve eğitimin başlamadığını belirtti.

Vatandaşların şikayetlerini dinleyen CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, yetkililere seslenerek, “Ben sizin huzurunuzda vali beye sesleniyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı’na, Sarıoğlan Belediye Başkanı’na sesleniyorum. Bu okulu bir an önce açın. Bu sorunu çözün. Belediye Başkanı aynen şunu söyledi: Borcumuz yok, kendi yağımızla kavruluyoruz’. Aslında görüyorum ki, kavrulan sizin çocuklarınız, Palaslıların çocukları… Hazır burada okul varken, bu çocukları 2-3 kilometre uzaktaki bir okula götürmek bir eziyet. Bu sorunu yetkililer bir an önce çözsün” diye konuştu.

Diğer Haberler