Bakan Varank, 'Gezi' olayları konusunda Gül'ü suçladı

Yaygın bin gazeteye demeç veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gezi Parkı eylemleri sırasında başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında şimdiye kadar ortaya çıkmayan bir diyaloğu anlattı.

Eylemcilerin Taksim meydanına alınmadığı süreçte CHP'nin bulunduğu miting talebi çin Erdoğan'ı arayan Gül'ün, "Ben rica ediyorum, lütfen müsaade edin, CHP meydana girsin, sonra zaten kendileri oradan ayrılacaklar" dediğini söyleyen Varank, Erdoğan'ın, "Abdullah Bey siz bunları tanımazsınız, bu işleri çok iyi bilmezsiniz, eğer bunlar bu meydana girerlerse bu meydandan bir daha asla çıkmazlar. Madem ısrar ediyorsunuz buna müsaade edeceğim ama çok pişman olacaksınız" yanıtını verdiğini kaydetti.

İznin verilmesiyle yaşananları Bakan Varank şöyle anlattı:

"CHP kortejinin gelmesi ile birlikte polisler meydandan çekildi ve herkes meydana girdi. Bundan sonra ki hadiseleri siz zaten gayet iyi biliyorsunuz. 2 ay boyunca o meydanı işgal ettiler. Oradan ayrılmadılar. Türkiye’nin her tarafında, yakma, yıkma, vandallık faaliyetleri arttı, sokakları adeta terör alanına çevirdiler."

Diğer Haberler