BAYRAM MÜJDELERİ

 

-Hava İkmal Millet Bahçesi projesi hazırlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak olan projenin, sonbaharda temeli atılacak. Camii Kebir Dönüşüm Projeside tamam.

-Erciyes’te bu kış sezonu turizmde hedef, 50 bin yabancı turist. Kayseri, kayak, spor, yayla, kültür, sağlık, inanç ve gastronomi turizminin merkezi  olacak.

-Tarihi kale Eylül’de açılacak. Ayrıca Kayseri’yi müzeler şehri ne dönüşecek. Kültepe Tablet , Basın Müzesi ve Kent Mimar Sinan Müzesi  için çalışmalar sürüyor

-Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Çiftçi Akademisi kurulacak.-Beydeğirmeni Toplu Besi Bölgesinde Et ve Süt Kurumu mezbahane yaptıracak

Röportaj: Oktay ENSARİ

KAYSERİ TELGRAF(ÖZEL ) KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkan Memduh Büyükkılıç, kurban bayramı nedeniyle kentin prestij ve hayata geçirilecek projelerini KAYSERİ TELGRAF’a anlattı

Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleri tarafından projesi hazırlanan Hava İkmal Millet Bahçesi ile ilgili  başkan Memduh Büyükkılıç, proje üzerinde açıklamalarda bulundu. Başkan Büyükkılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak olan projenin, sonbaharda temelini atmayı planladıklarını kaydetti. Büyükkılıç, Bakan Murat Kurum ile Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi ve Camii Kebir Dönüşüm Projesi ile ilgili de görüşmelerde bulunduklarını belirterek, ‘’Camii Kebir çevresinde TOKİ ile birlikte çalışma yapıyoruz. Birimlerimiz gerekli tespitlere başladılar. Rezerv alan konusunda hazırlıklar yapıldı. İnşallah Camii Kebir etrafındaki genişletme ve düzenleme çalışmaları en kısa sürede başlayacak” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hızlı bir şekilde ilerlediğini belirterek yeni ihalelere hazırlandıklarını söyledi.  Dr. Memduh Büyükkılıç, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde konut ve iş yerlerini hak sahiplerine zamanında vermek için çalışmaların hız kazandığını dile getirdi

“BİRLİK BERABERLİĞİMİZ, GÜCÜMÜZ VE BEREKETİMİZ”

Memduh Büyükkılıç, tüm ilçe belediye başkanlarıyla dayanışma içinde şehrimizin her yerini ilmek ilmek dokumak için gayret ettiklerini söyledi. Kayseri’nin her yerde en güzel şekilde anılması için projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Bu çalışmalarımızda desteğini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Bizim birlik beraberliğimiz ve dayanışmamız hem gücümüz hem de bereketimiz. Bu birlikteliği zedelemeden daha ileri noktalara taşıyacağız” dedi.

“DURMAK YOK, KOŞMAYA DEVAM”

Gece gündüz demeden bu şehirde yaşayan herkesin hayatını kolaylaştırmak ve konforunu artırmak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç  “Hava İkmal Millet Bahçesi için çalışanlarımıza güvenerek projemizi kendimiz yaptık. Böylece 5 milyon TL bir kazanım elde ettik” dedi. Ankara’da Milli Savunma ve Ulaştırma Al Yapı Bakanlarıyla yaptığı görüşmelerden de bahseden Başkan Memduh Büyükkılıç, Havaalanı projesi için 300 milyon TL ayrıldığını ve çalışmanın hızlandırılması için destek istediklerini söyledi. Büyükkılıç, Kale Projesi’nin de 1 Eylül itibarıyla tüm detaylarıyla hizmete açılacağını kaydetti.Kayseri Kalesi’ndeki çalışmalarla ilgili de açıklamalar yapan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Kalede restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasında. Arkeoloji Müzesi tamamlandı. Ayrıca çevre düzenlemesi ihalesi yapıldı. Kale içine bir tane kafe yapıldı, iki adet daha yapılıyor. Meydandaki kafeler kale içine taşınacak. Böylece meydan rahatlayacak ve kalenin daha canlı olması sağlanacak” diye konuştu. 

  Başkan Büyükkılıç, proje kapsamında Beydeğirmeni’ne Et ve Süt Kurumu’nun mezbahane yaptıracağını da söyledi.  Büyükkılıç,5,5 milyon metrekare alanda kurulan Beydeğirmeni Besi Bölgesi Projesi’nde yatırımcı sayısının 330’a ulaştığını belirtti. Beydeğirmeni Besi Bölgesi Projesi’nde 2. etap talep toplama işlemlerinin  başladığını dile getiren Başkan Memduh Büyükkılıç, “Talepler, 25 TL+KDV metrekare fiyatıyla Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığımız tarafından alınacak.Beydeğirmeni Besi Bölgesi Projesi tamamlandığında en az 4 bin kişiye doğrudan iş kapısı olacak. Yaklaşık 1 milyar TL’lik bir yatırımla Kayseri’ye kazandırılacak olan projenin her yıl 800 milyon TL kaynağı şehir ekonomisine kazandırmasını bekliyoruz. Yatırımcılarımız 23 Ağustos 2019 tarihine kadar başvurularını yapabilecekler” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Hulusi Akar Bulvarı’ndan Talas’a dönüş olan ve Kertmeler Kavşağı olarak bilinen bölgede çalışma yaptıklarını, Bilim Akademisi ve Çiftçi Akademisi için de çalışmalara başladıklarını belirtti.      

“TURİZM VE MÜZELER ŞEHRİ OLACAĞIZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, turizmle ilgili de çok önemli çalışmalar yaptıklarını. Erciyes’te yüksek irtifa kamp merkezi için ilk etapta iki futbol sahasının yapımı çalışmalarına başlandığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’yi turizm şehri yapmak için kolları sıvadık. Geçen yıl kış turizmi için charter seferlerle 22 bin yabancı turist gelmişti. Bu yıl bu rakamı en az 50 bine çıkaracağız. Yeşilhisar’da balon turizmi için gerekli çalışmaları yaptık ve başlatıyoruz. Kayseri’yi kayak, spor, yayla, kültür, sağlık, inanç ve gastronomi turizminin merkezi yapmak istiyoruz. Ayrıca Kayseri’yi müzeler şehri yapacağımızı söylemiştim. Basın ve Kent Müzesi için çalışmalarımız sürüyor. Kültepe’de Tablet Müzesini çok önemsiyoruz. Ayrıca, Mimar Sinan Müzesi yapacağız” dedi.

Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine yönelik hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi veren Başkan Büyükkılıç “Seracılık konusunu gündemimize alacağız. İncesu Subaşı’nda çıkan sıcak su nedeniyle bu bölgeyi seracılık konusunda teşvik edeceğiz. Farklı ilçelerimizde Tarıma Dayalı İhtisas OSB’lerin kurulması için çalışmalar yapacağız. Lisanslı depoculuğu tavsiye ve teşvik edeceğiz.  ve Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte çalışacağız. Tarım Engel Tanımaz projemize devam edeceğiz ve engelli kardeşlerimizin üretimini artıracağız. Kayseri’mizde yüzde 40’a yakın mera arazisi var ve bu araziler küçükbaş hayvanlar için uygun. Küçükbaş hayvan üretimin artması için çalışmalar yapacağız. Ahırların ilaçlanması konusunda da ilaçlama desteği vereceğiz” dedi.

TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ GELİYOR

Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine yönelik önem verdikleri bir başka projenin de Erciyes Tarımsal Araştırma Enstitüsü olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Enstitünün hayata geçmesi için düğmeye basıyoruz. Çilek, kabak çekirdeği, pancar, gömeç fasulyesi, Taşhan nohudu ve hayvancılık gibi konularda çalışacak olan enstitü için Ziraat Fakültelerimizle de işbirliği yapacağız. Bu arada devletimizin Konya Ovası’na önemli teşvikleri var. Kayseri’nin de bu projeye dahil edilmesi için gayret edeceğiz. Ayrıca, sertifikalı tohumlarla ilgili destekleme çalışması yapacağız. Pınarbaşı’nda kimyon üretimi, bunların yanında tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili teşviklerimiz olacak. Süt ürünlerine destek vereceğiz ve bir marka olacak olan Çerkez peyniri üretimini Pınarbaşı’nda hayata geçirmek için çalışacağız. Pınarbaşı ve Tomarza da kaz ve hindi konusunda Tarım İl Müdürlüğümüzle çalışmalar yapacağız. Balıkçılık konusunda da işbirliği içinde çalışmalarımız olacak” diye konuştu. 

Diğer Haberler